vineri, 17 mai, 2024

Porsche Cayenne, scos din noroi de bătrânul tractor Universal. Misiunea de salvare, organizată de jandarmii din Buzău

Porsche Cayenne, scos din noroi de bătrânul tractor Universal. Misiunea de salvare, organizată de jandarmii din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Siguri pe capacitățile bolidului lor, un Porche Cayenne cu mulți cai putere, doi turiști și cei trei copii ai lor s-au aventurat pe drumuri înmuiate de ploaie și au fost la un pas să petreacă noaptea de luni spre marți în sălbăticia munților Buzăului. Salvarea a venit de la jandarmii buzoieni și un proprietarul unui tractor, chemat în ajutor cu utilajul său.

În urma unui apel la 112, în a doua zi de Paște, jandarmii buzoieni au intervenit pentru deblocarea unui autoturism de teren în care se aflau cinci persoane, dintre care trei copii. Jandarmii au fost anunțați despre faptul că un vehicul Porsche Cayenne a rămas blocat în noroi pe un drum forestier din apropierea localității Buduile, comuna buzoiană Bozioru.

Era vorba despre doi adulți și trei copii care, după vizitarea unor obiective turistice din județul Buzău, încercau să se întoarcă acasă, în București.

„Deși traseul indicat de aplicația de navigație a fost respectat, autoturismul nu a mai putut înainta, existând pericolul de a rămâne în sălbăticie după lăsarea întunericului”, au transmis jandarmii buzoieni.

În scurt timp, după apelul 112, jandarmii montani au sosit în locul indicat, alături de lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, reprezentanți ai administrației publice locale a comunei Bozioru, precum și de voluntari din localitate.

După îndelungi eforturi, echipa de intervenție a reușit să scoată autoturismul din noroi. A fost nevoie de sprijinul unui localnic din Bozioru, chemat de reprezentanți primăriei să intervină cu tractorul pe care acesta îl folosește la muncile agricole, un Universal vechi de peste trei decenii.

Fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, membrii familiei au reușit astfel să își  continue deplasarea, în siguranță.

„Pentru a evita astfel de situații, vă recomandăm să vă informați cu privire la prognoza meteo, să nu vă aventurați pe trasee turistice fără echipament adecvat, să țineti cont de starea drumului pe care urmează să-l parcurgeți iar în cazul apariției unor situații de dificultate să solicitați ajutorul prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, au transmis jandarmii buzoieni.

Porsche Cayenne, vehiculul înțepenit în noroi, este considerată o mașină puternică, fiind construită pentru a oferi performanțe excelente pe șosele și pe terenuri accidentate.

#image_title

Cayenne este disponibilă într-o gamă variată de versiuni, inclusiv versiuni cu motoare puternice, care pot dezvolta până la 670 de cai putere și pot accelera de la 0 la 100 km/h în timp de aproximativ trei secunde. De asemenea, Cayenne are o suspensie sportivă și o transmisie automată cu opt trepte, care îi oferă un plus de performanță și manevrabilitate.

Tractorul Universal este un tractor puternic, cu o capacitate mare de tractare și un motor fiabil, care poate fi utilizat pentru mai multe sarcini, cum ar fi lucrările agricole sau lucrările de construcție.

În prezent, producția acestor tractoare a încetat, dar încă mai există mulți fermieri și operatori de utilaje care le utilizează în România și în alte țări, datorită fiabilității și durabilității lor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.