miercuri, 22 mai, 2024

A murit sociologul și scriitorul Gheorghe Petcu. A contribuit la refacerea unui monument important

A murit sociologul și scriitorul Gheorghe Petcu. A contribuit la refacerea unui monument important

Facebook
Twitter
Email

Sociologul Gheorghe Petcu, personalitate marcantă a culturii din județul Buzău, membru al Uniunii Scriitorilor și cetățean de onoare al Buzăului, a murit la vârsta de 76 de ani. El va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, 18 mai.

„Familia îndurerată anunță trecerea în veșnicie a celui ce a fost cel mai bun soţ, tată, bunic, GHEORGHE PETCU, la vârsta de 76 de ani, un model de energie şi gândire pozitivă, care şi-a pus amprenta asupra tuturor celor care l-au cunoscut!

Slujba de priveghere (stâlpii) se va oficia în data de 17 mai, la ora 19, la Capela Cimitirului “Sfântul Andrei” , unde este depus trupul neînsuflețit.Slujba de înmormântare se va oficia în data de 18 mai, începând cu ora 12.00 la Capela Cimitirului “Sfântul Andrei” din municipiul Buzău”, anunță Fundația Sf. Sava.

A lăsat în urma sa zeci de albume, enciclopedii, monografii, legende, peste 34 de volume pe care le-a dedicat Buzăului și personalităților buzoiene. Dintre volumele sale amintim aici câteva: „Dimitrie Gusti despre cultură”, „Buzău – Râmnicu Sărat. Oameni de ieri, oameni de azi”, „Adina Paula Moscu – document și mărturii”, „Municipiul Buzău – monografie”, „Municipiul Buzău – album monografic”, „Județul Buzău – album monografic”, „Municipiul Râmnicu Sărat – album monografic”.

Gheorghe Petcu s-a născut la 24 ianuarie, în satul Pietrosu, comuna Costești, județul Buzău. A devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România în anul 2010 și cetățean de onoare al municipiului Buzău tot în 2010. De asemenea, aceasta a devenit și cetățean de onoare al județului Buzău în 2018, pentru finalizarea lucrărilor la Casa Memorială „Vasile Voiculescu”.

I s-a acordat „Diplomă de excelență în cultură” de către Uniunea Scriitorilor în 2010, „Diplomă de excelență în slujba învățământului buzoian”, fiind autorul unei cărți cu profil geografic după care învață elevii buzoieni.

A mai fost distins și cu „Diplomă de excelență în cultură” acordată de Direcția de Culte, în 2003. A rămas în amintirea comunității și pentru contribuția sa la refacerea Monumentului eroului de la Siriu, în 1987, pe noul amplasament.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.