joi, 13 iunie, 2024

Buzăul va avea un nou cartier rezidențial, la ieșire din oraş, spre Mărăcineni

Buzăul va avea un nou cartier rezidențial, la ieșire din oraş, spre Mărăcineni

Facebook
Twitter
Email

Compania care dorește construirea cartierului de blocuri pe terenul dintre benzinăria MOL și Lidl Orizont a solicitat Primăriei Buzău întocmirea Planului – Urbanistic Zonal (PUZ) pentru suprafața de 25.39 ha, suprafață în care este inclusă si proprietatea investitorului de aproape 7 hectare.

Compania „Home Development SRL”, care construiește un cartier de blocuri pe terenul dintre benzinăria MOL și Lidl Orizont, a solicitat primăriei urbanizarea suprafeței de 25.39 ha, suprafață în care este inclusă si proprietatea lor în suprafață de 69.518 mp.

 

Potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Primăriei Buzău, investitorul dorește realizarea unui ansamblu imobiliar mixt – rezidential/comercial locuințe colective, servicii şi dotări, precum şi echipamentele publice aferente, pe terenul situat la ieșirea din municipiu către Mărăcineni, între benzinăria MOL și Lidl Orizont.

Blocurile vor avea 4, 6 și 8 etaje, iar documentația P.UZ întocmită cuprinde normele obligatorii pentru autorizarea executării construcțiilor.

In sensul celor de mai sus, a fost elaborat acest proiect de hotäräre, pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal CONSTRUIRE ANSAMBLU IMOBILIAR MIXT REZIDENTIAL/COMERCIAL N.C. 71312- ANSAMBLU DE LOCUINTE COLECTIVE S/DS+P+4E+6E+ 8E+ ETH, SERVICII, DOTĂRI ȘI ECHIPAMENTE PUBLICE AFERENTE”, cu propunerea de a fi adoptat în forma prezentată. Prin adresa investitorului, înregistrată la Primăria municipiului Buzău la nr. 79.625 din 24.04.2024, ni s-a solicitat să aprobăm acest PUZ cu celeritate, pe considerentul că investitorul are angajamente comerciale asumate, în care sunt prevăzute anumite termene si condiţii.

În această ordine de idei, apreciez că poate fi redusă perioada în care acest proiect poate sta în dezbatere publică, cu atât mai mult cu cât prin acest proiect nu sunt afectate în nici un fel interesele publice ci, dimpotrivă, se aduce un aport la dezvoltarea municipiului.”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.