vineri, 17 mai, 2024

Poliţiști și procurori buzoieni, în căutarea unei femei care şi-a ucis pruncul la naştere în urmă cu doi ani

Poliţiști și procurori buzoieni, în căutarea unei femei care şi-a ucis pruncul la naştere în urmă cu doi ani

Facebook
Twitter
Email
O mamă criminală din Buzău care, după ce a dat naştere unui prunc, l-a omorât apoi a abandonat trupul în remorca unei autoutilitare, este de negăsit de aproape doi ani. Cu cât trece timpul, cu atât scad şansele să fie descoperită, recunosc anchetatorii.

Cazul bebeluşului găsit mort în bena unei Dacii Papuc, pe o stradă din Buzău, este una dintre cele mai complicate anchete ale poliţiştilor buzoieni şi, mai nou, ale procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal, cărora le-a fost declinat dosarul.  Pentru că nu găseau deloc indicii relevante, la trei săptămâni după eveniment, anchetatorii cereau sprijinul populaţiei, prin comunicate de presă, pentru a obţine informaţii.
 
În dimineaţa zilei de 21 iulie 2013, poliţia a fost sesizată printr-un apel telefonic că trupul unui nou născut zăcea fără suflare în remorca unei Dacii Papuc, între nişte cârpe pătate cu sânge.  
 
Descoperirea a fost făcută pe aleea dintre străzile Ciucurete şi Ciochinescu, de către o femeie care căuta PET-uri prin ghenele de gunoi. Aceasta a alertat oamenii care treceau prin zonă, ulterior, unul dintre aceştia sunând la 112 pentru a anunţa prezenţa cadavrului în bena autoutilitarei Dacia. 
 
Poliţiştii au sosit imediat la faţa locului şi au descoperit cadavrul unui făt de sex masculin care, la o examinare sumară, nu prezenta urme de violenţă. Anchetatorii au ajuns cu interogatoriile chiar şi la câteva cabinete de obstetrică ginecologie, din zonă, pentru a da de urma gravidei care şi-a aruncat pruncul. 
 
În urma efectuării necropsiei, medicii legişti din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău au constatat că acesta a fost născut la termen, iar moartea a fost violentă. Cel mai probabil, după naştere, a fost ucis cu un obiect ascuţit. 
 
Cu cât trece timpul, cu atât scad şansele să fie descoperită, recunosc anchetatorii. Semnele naşterii au dispărut şi numai vreun denunţ dinspre anturajul mamei criminale ar mai putea readuce anchetatorii pe firul întâmplării.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.