luni, 13 mai, 2024

Copil mort în condiții suspecte, găsit în internatul Liceului Tehnologic pentru Deficienți de Auz din Buzău

Copil mort în condiții suspecte, găsit în internatul Liceului Tehnologic pentru Deficienți de Auz din Buzău

Facebook
Twitter
Email

O anchetă a poliției a demarat, joi dimineață, 15 iunie 2023, la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive din Buzău, pentru că un copil a fost găsit decedat în internatul unității.

Un echipaj cu medic de la Sericiul Județean de Ambulanță Buzău a fost solicitat în zorii zilei de joi, 15 iunie 2023, la centrul de învățământ special, pentru a încerca resuscitarea unui elev care a fost găsit fără suflare, în dormitorul său, întins pe pat.

Personalul unității școlare a intrat în panică și a chemat ambulanța în momentul în care a observat că băiatul nu se trezește din somn. Medicii sosiți la intervenție au constatat din păcate că pacientul nu prezintă semne vitale, acesta fiind declarat decedat în jurul orei 7.30.

Cauzele morții copilului de 15 ani sunt încă necunoscute, poliția demarând o achetă.După primele investigații, n-au fost descoperite urme de violență pe trupul adolescentului. Un rol determinant în anchetă vor avea rezultatele necropsiei, ce vor fi efectuate în următoarele ore. Polițiștii criminaliști încearcă să descifreze misterul acestui deces împreună cu o echipă de procurori.

Potrivit anchetatorilor, toate indiciile duc către o moarte naturală, produsă în somn. Victima este un copil de 15 ani, din comuna Pârscov, județul Buzău, diagnosticat de-a lungul vremii cu mai multe afecțiuni, între care epilepsie și obezitate.

Elevul ar fi avut 135 de kilograme, după cum spun surse din rândul cadrelor didactice. Copilul se afla în grija bunicilor din partea mamei, cu domiciliul în comuna Pârscov, acolo unde mergea la fiecare sfârșit de săptămână și în vacanțe. Băiatul de 15 ani a fost găsit fără suflare de supraveghetorul său atunci când acesta a mers să-i cheme pe elevi la masă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.