joi, 13 iunie, 2024

Armate face angajări. La Buzău, sunt vacante 50 de posturi de gradați profesioniști

Armate face angajări. La Buzău, sunt vacante 50 de posturi de gradați profesioniști

Facebook
Twitter
Email

Pentru a doua oară în acest an, Armata Română desfășoară o amplă campanie de recrutare pentru soldați profesioniști. Este nevoie de băieți sau fete pentru ocuparea a 768 de posturi de soldat gradat profesionist.

La nivelul Garnizoanei Buzău, sunt scoase la concurs 50 de posturi, pentru armele tancuri, auto și geniu.

Candidații, femei sau bărbați, trebuie să aibă vârsta între 18 și 45 de ani, să aibă cetățenia română, minimum 10 clase de liceu, o bună condiție fizică și să nu fie afiliați unui partid politic.

Înscrierile au debutat pe 7 mai și se termină pe 3 iunie. Examinarea medicală a candidaților în unitățile sanitare militare se face în perioada 20 mai – 14 iunie iar soluționarea dosarelor se va face până la sfârșitul lunii iunie.

Dacă vor îndeplini criteriile de selecție, pentru candidați, primul hop îl reprezintă probele fizice, care nu sunt chiar de speriat.

La aceasta, se adaugă și o probă de rezistență: candidații trebuie să alerge pe o distanță de 2.000 de metri într-un timp maxim de 10 minute.

Cel mai mic venit lunar net al unui soldat profesionist, la momentul angajării, este de 4.399 de lei, din care solda lunară netă în valoare de 3.345 lei și 1.054 lei, valoarea normei de hrană.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.