joi, 13 iunie, 2024

Cea de-a şaptea ediţie a „Zilelor Alexandru Marghiloman”, organizată vineri de Primăria Buzău

Cea de-a şaptea ediţie a „Zilelor Alexandru Marghiloman”, organizată vineri de Primăria Buzău

Facebook
Twitter
Email

Primăria Buzău a organizat vineri cea de-a şaptea ediție a „Zilelor Alexandru Marghiloman”, manifestare cultural ştiinţifică ce se desfăşoară anual, alternativ, la Chişinău şi Buzău, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe a Moldovei, Academia Oamenilor de Știință din România, Asociația Istoricilor din Republica Moldova Alexandru Moşanu”, Institutul European pentru Cercetări Multidisciplinare şi revista Dialogica.

Astfel, în acest an, sub egida „Alexandru Marghiloman-Restituiri”, Buzăul a găzduit vineri o suită de evenimente dedicate memoriei marelui om politc Alexandru Marghiloman. Evenimentul omagial a debutat cu o sesiune de comunicări ştiinţifice, urmate de un ceremonial religios de pomenire a lui Alexandru Marghiloman la 99 de ani de la dispariția sa.

Au urmat sfeştania şi inaugurarea clădirilor reabilitate – Casa de oaspeți şi Grajdurile, ctitorii ale lui Alexandru Marghiloman.

După scurte discursuri ale fostului ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, și edilului Constantin Toma, a urmat lansarea cafelei Alexandru Marghiloman, un nou brand care îi va încâta pe cei care vor vizita fosta reședință a lui Marghiloman. După reabilitarea fostelor grajuduri și a Casei de Oaspeți, municipalitatea are în plan achiziționarea unor exemplare de cai de rasă pursânge englez cu care vor putea fi organizate plimbări pe domeniul Marghiloman.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.