joi, 13 iunie, 2024

Manifestări impresionante, la Râmnicu Sărat, de Ziua Independenței de Stat

Manifestări impresionante, la Râmnicu Sărat, de Ziua Independenței de Stat

Facebook
Twitter
Email

Cadre militare active, în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale buzoiene, dar și câteva sute de râmniceni au participat vineri, 10 mai 2024, la o ceremonie militară şi religioasă organizată în Cimitirul „Eternitatea” din Rm. Sărat, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Național al României, iar apoi s-a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuți pentru eliberarea națională. O surpriză cu adevărat plăcută a fost prezența a câtorva zeci de copii, îmbrăcați cu straie populare și dotați cu stegulețe tricolore.

Reprezentanții Primăriei Rm. Sărat, ai Prefecturii și Consiliului Județean Buzău s-au adresat apoi râmnicenilor participanți la eveniment.

Semnificația acestei importante zile din istoria României a fost evocată de către generalul de flotilă Anton Ovidiu Bălan, comanantul Bazei aeriene de la Boboc.

Reprezentații instituțiilor publice de stat au depus flori la mormintele eroilor râmniceni care au luptat pentru Independența României. În tot acest timp, aeronave ale Bazei aeriene de la Boboc au survolat municipiul Rm. Sărat.

Evenimentul comemorativ de la Rm. Sărat s-a încheiat cu un scurt program de cântece de fanfară, susținut de Muzica militară a Garnizoanei Buzău.

Proclamarea Independenţei de stat a reprezentat încununarea eforturilor politice și diplomatice întreprinse în acei ani pentru emanciparea României de sub suzeranitatea otomană.

La 10 mai 1877, moțiunea adoptată de Adunarea Deputaților și Senat a devenit lege prin promulgarea ei de domnitorul Carol I, consfințind în mod oficial apariția noului stat independent.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.