vineri, 24 mai, 2024

VIDEO Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierele Autostrăzii A7 din Buzău. A fost însoțit de liderul PSD Buzău, Lucian Romașcanu

VIDEO Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierele Autostrăzii A7 din Buzău. A fost însoțit de liderul PSD Buzău, Lucian Romașcanu

Facebook
Twitter
Email

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut, astăzi, o vizită de lucru pe șantierele tronsoanelor Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani ale Autostrăzii Moldovei.

Însoțit de Cristian Pistol, directorul general al C.N.A.I.R., Sorin Grindeanu a inspectat, în prima parte a zilei, șantierele tronsonului Ploiești – Buzău.

După ce a verificat stadiul lucrărilor pe cele trei secțiuni, ministrul Transporturilor s-a deplasat apoi pe tronsonul autostrăzii A7 dintre Buzău şi Focşani, în dreptul localității Râmnicu Sărat.

Aici, Grindeanu a fost așteptat de către liderul PSD Buzău, Lucian Romașcanu, edilul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, reprezentanți ai Consiliului Județean și Prefecturii, dar și de mai mulți primari din zonă.

În cadrul unei conferințe de presă organizată chiar pe șantier, Sorin Grindeanu a anunțat că lucrările pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii sunt în grafic. Mai mult, ministrul Transporturilor a anunțat că în luna august, cel târziu, se va circula pe 14 km de autostradă între Mizil și Pietroasele.

Referitor la lotul 3 al tronsonului Ploiești – Buzău, lucrările au început de abia anul acesta, mai exact pe 1 martie. Sorin Grindeanu crede că, printr-o mobilizare exemplară a celor doi constructori turci, lotul de autostradă între Pietroasele și Buzău ar putea fi gata în toamna anului viitor.

În ceea ce privește tronsonul Buzău – Focșani al A7, ministrul Transporturilor a ținut să laude, încă o dată, mobilizarea impresionantă a muncitorilor de la UMB.

Locuitorii din Râmnicu Sărat sunt beneficiari direcți ai acestei investiții majore de infratsructură. „Pe lângă faptul că râmnicenii vor ajunge mult mai ușor la Buzău sau Focșani, acolo unde mulți dintre ei au serviciul, se va decongestiona și traficul în municipiu, pe DN2 E85.” a declarat Sorin Grindeanu.

Primarul Sorin Cîrjan, prezent la fața locului, a ținut să îi mulțumească personal ministrului Grindeanu pentru că Autostrada Moldovei nu a fost un proiect rămas doar pe hârtie, ci unul pus în practică, mult mai rapid decât s-a crezut inițial.

Conform contractelor, anul acesta trebuie finalizate tronsoanele 1, Buzău – Vadu Pașii, și 4, Mândrești-Munteni. Tronsoanele 2 , Vadu Pașii-Râmnicu Sărat, și 3, Râmnicu Sărat-Munteni, au termene contractuale de finalizare anul 2025, însă repreznetanții C.N.A.I.R. sunt siguri că, până la finele anului, se va circula pe autostradă între Ploiești și Pietroasele și între Buzău și Focșani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.