luni, 20 mai, 2024

VIDEO Premierul Ciolacu, la Buzău. A vizitat noua secție UPU înainte de inaugurare

VIDEO Premierul Ciolacu, la Buzău. A vizitat noua secție UPU înainte de inaugurare

Facebook
Twitter
Email

Noua clădire a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Buzău, investiție derulată cu bani europeni de Consiliul Județean Buzău, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, este aproape gata. Premierul Marcel Ciolacu a vizitat unitatea și s-a declarat încântat de ceea ce a văzut.

Noua unitate va fi inaugurată pe 29 mai. Acesta este anunțul făcut astăzi de autorități, cu ocazia unei vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu la Buzău. Acesta a anunțat că la deschidere va fi prezent, cel mai probabil, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Buzăul este un model de performanță în administrație. Nu doar noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean demonstrează acest lucru, dar și cum s-a schimbat orașul după un proiect amplu de modernizare inițiat și realizat de domnul primar Toma”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Noua Unitate de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău a fost construită de la zero, cu bani europeni. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 2022. Lucrările au început rapid, însă, pe parcurs au apărut mai multe probleme astfel că nu s-a putut respecta termenul de finalizare.

UPU va avea o suprafață de peste 1.100 de metri pătrați, iar în afara clădirii, care are subsol și parter, a fost amenajată şi o parcare.

Compartimentarea spațiului a ținut cont de standardele din domeniu, iar dotările presupun, pe lângă aparatură medicală de ultimă generație, și un sistem modern de climatizare, încălzire, ventilație, aer condiționat, precum și o instalație modernă pentru asigurarea securității la incendiu.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Buzău, noul spațiu va asigura o mai mare libertate de mișcarea, eliminând aglomerația din actuala Unitate de Primire Urgențe.

Prezent la Buzău, Marcel Ciolacu a precizat că, împreună cu autoritățile buzoiene și ministrul Rafila, va căuta soluții pentru a rezolvarea deficitului de medici pe care îl are spitalul.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.