vineri, 26 aprilie, 2024

Consiliul Județean vrea să construiască un spital militar pe Bulevardul Gării

Consiliul Județean vrea să construiască un spital militar pe Bulevardul Gării

Facebook
Twitter
Email

Buzăul ar putea avea un spital militar realizat în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale. Intenția este ca unitatea medicală să fie ridicată în locul vechii maternități de pe Bulevardul Gării. Informația a venit de la președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care a declarat că a avut o primă rundă de discuții cu premierul Mihai Tudose și cu vicepremierul Marcel Ciolacu.

Consiliul Județean ia în calcul să pună la dispoziția Ministerului Justiției o bucată de teren pentru construirea unei Judecătorii, iar cealaltă parte să fie rezervată construirii unui spital militar. O decizie privind destinația terenului de pe Bulevardul Gării nu a fost încă luată, în stabilirea ei fiind așteptate în continuare sugestiile buzoienilor.

Opțiunea construirii unui spital militar vine în contextul în care în județul Buzău există un mare număr de cadre militare active sau în retragere.

„Suntem în discuții și chiar pot să mulțumesc reprezentanților Guvernului, domnului vicepremier Ciolacu și domnului premier Mihai Tudose, cu care am discutat despre posibilitatea de a se face aici un spital militar cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale”, a spus luni Petre Emanoil Neagu.

Demolarea vechii maternități de pe Bulevardul Gării a început luna trecută. Terenul va fi nivelat și dezinfectat, urmând ca aleșii să decidă ce se va construi aici după consultări publice și discuții cu autoritățile centrale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.