joi, 13 iunie, 2024

Caravana MEDICI pentru OAMENI ajunge în Județul Buzău

Caravana MEDICI pentru OAMENI ajunge în Județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

În perioada 24-26 mai 2024, cetățenii din categorii sociale vulnerabile din Județul Buzău vor fi diagosticați și îngrijiți de o echipă medicală specializată în tratarea pacienților cu afecțiuni venoase, arteriale și limfatice.

Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu Fundația Sofia-Ana, desfășoară o amplă campanie de prevenție și tratament pentru persoanele care se confruntă cu boală venoasă cronică/varice, limfedem, limforee, ulcere varicoase și alte complicații ale sistemului circulator.
Scopul campaniei este de a aduce medici de renume aproape de oamenii din categorii defavorizate, care nu au nici resursele și nici îndrumarea necesare pentru a se adresa specialiștilor și a primi astfel acces la servicii medicale și sprijin pentru a beneficia de diagnostic, tratament și îngrijire.
Alături de obiectivul medical deosebit de important, Caravana Medicală Medici pentru Oameni își propune și dezvoltarea laturii socio-educative pentru instruirea personalului medical din localitățile vizate, pentru a putea oferi constant îngrijire de specialitate în domeniul afecțiunilor venoase, arteriale și limfatice.
Accesul la sănătate pentru cetățenii din mediul rural este esențial! Venim în întâmpinarea și sprijinul acestui drept fundamental prin această inițiativă care își dorește să contribuie semnificativ la dezvoltarea serviciilor de sănătate și de educație medicală.
Astfel, în perioada 24-26 mai 2024, persoanele care pot face dovada apartenenței la o categorie socială vulnerabilă vor fi consultate în cadrul Caravanei MEDICI pentru OAMENI.
Calendarul evenimentului este:
24 mai:
Bălăceanu | Consultații la Căminul Cultural
25 mai:
Năeni, Săhăteni, Breaza | Consultații la Dispensarul din Năeni
26 mai:
Pârscov, Cozieni, Bozioru | Consultații la Cozieni, la Cabinet Medical Individual, Dr. Constantinescu Cristina
Prezentarea la consultații se face în baza confirmării unei programări la Nr. tel 0755103280 sau comunicare@vascularte.ro

Boala venoasă cronică (BVC) este o afecțiune medicală comună, caracterizată prin disfuncția venoasă cronică, situație care poate provoca simptome precum durere, umflături, senzație de greutate sau oboseală în picioare. Impactul social al bolii venoase cronice este semnificativ și se extinde dincolo de simptomele fizice ale individului afectat, influențând calitatea vieții, relațiile interpersonale și capacitatea de muncă. În plus, costurile financiare asociate cu tratamentul și gestionarea BVC pot fi substanțiale, afectând în mod negativ resursele financiare ale individului și ale familiilor lor. Tratamentele pentru BVC, cum ar fi intervențiile chirurgicale sau terapia compresivă, pot fi costisitoare, iar aceste cheltuieli pot deveni o povară financiară suplimentară, mai ales în cazul persoanelor cu venituri reduse sau lipsă de asigurare medicală adecvată.
Tocmai de aceea, Consiliul Județean Buzău și Fundația Sofia-Ana au apelat la echipe de experți de la Clinica Vascularte – Clinică de Medicină Vasculară, pentru ca pacienții din Județul Buzău să poată avea o șansă de vindecare.
În cadrul Caravanei MEDICI pentru OAMENI vor fi efectuate consultații cu ecografii Doppler și pansamente compresive, iar personalul medical prezent în Județul Buzău va oferi și consiliere pacienților. Mai mult, medicii din teritoriu vor putea participa la sesiuni de instruire în îngrijirea pacienților cu afecțiuni ale sistemului circulator, aceștia fiind încurajați să păstreze contactul direct și nemijlocit cu specialiștii Clinicii Vascularte, pentru ca astfel pacienții diagnosticați să poată beneficia de tratament adecvat pe toată durata necesară.
Dr. Toni Feodor, fondatorul Clincii Vascularte, va coordona personalul medical și va oferi gratuit consultații în cadrul acestei campanii. Dr. Toni Feodor este Medic Primar Chirurgie Generală și Medic Specialist Chirurgie Vasculară, are competență în Ecografie Generală, supraspecializare în Flebologie și Acreditare Europeană în Patologia Venoasă, fiind unul dintre cei mai apreciați medici din România.

„Pentru mine, derularea acestei campanii este un vis împlinit! De foarte mulți ani sunt absorbit de cercetarea domeniului afecțiunilor vasculare, arteriale și limfatice și sunt preocupat să le ofer pacienților mei cele mai noi și mai eficiente metode de tratament. În cabinet și în sala de intervenții văd, zilnic, zeci de oameni din categorii sociale diverse, cu profesii diverse și vârste diferite. Afecțiunile sistemului circulator sunt influențate de stilul de viață, însă uneori factorii genetici sunt de neoprit chiar și în cazul pacienților tineri și sportivi. Gândul că experiența mea poate aduce alinare oamenilor care au nevoie de speranță îmi dă încredere că misunea mea și a echipei mele găsește ecou în inimile oamenilor. Județul Buzău este primul județ implicat în această campanie și mă bucur că am putut găsi parteneri de nădejde în Consiliul Județean Buzău. Cât despre emoția pe care o simt la gândul că este un demers inițiat de Fundația Sofia-Ana… este dincolo de cuvinte și mă apropie de Cer!”
Dr. Toni Feodor

„Misiunea Fundației Sofia-Ana este de a aduce mângâiere oamenilor care au nevoie de Speranță. Ne dorim ca, prin Caravana Medici pentru Oameni, care va lua startul din Județul Buzău, să le oferim șansa la vindecare celor care nu au acces la servicii medicale de specialitate, cu atât mai puțin la consultații la standarde de excelență. Ne onorează sprijinul acordat de Consiliul Județean Buzău și ne propunem un parteneriat de lungă durată, în beneficiul oamenilor. Un astfel de demers are menirea de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor pe care îi vom cunoaște, persoane pe care le vom monitoriza și după această campanie, deoarece ne dorim să realizăm cu adevărat o schimbare în bine în comunitățile pe care le vom descoperi. Pentru mine, Fundația Sofia-Ana este o misiune de Credință pentru un Dor care va continua să existe neîncetat”.
Dana Feodor, Președinta Fundației Sofia-Ana

„În toată activitatea mea la Consiliul Județean Buzău m-am implicat în beneficiul cetățenilor, care trebuie să fie reprezentați de profesioniști atât în dialogul cu instituțiile statului, cât și în demersuri de consiliere în aspecte importante și de impact în viețile lor. Am identificat oportunitatea aducerii unei echipe medicale cu standarde de excelență care se va implica în diagnosticarea și tratarea cetățenilor din categorii vulnerabile de pe întreaga suprafață a Județului Buzău. În acest sens, mă bucur că buzoienii îl vor avea printre ei pe Dr. Toni Feodor, un medic de renume internațional, care a acceptat să își pună experiența în sprijinul oamenilor care au nevoie. Îi așteptăm să se înscrie gratuit pe toți cei care au nevoie de servicii medicale profesioniste și de personal medical empatic, persoane care pot face dovada apartenenței la o categorie socială vulnerabilă. Mă bucur că, o dată în plus, Județul Buzău este cap de listă în exemple de bune practici în activități care sunt în beneficiul cetățenilor.”
Adrian Robert Petre, Vicepreședinte Consiliul Județean Buzău.

Evenimentul este organizat cu sprijinul CONSILIULUI JUDEȚEAN BUZĂU. Parteneri: Clinica VASCULARTE și Farmaciile MAXIFARMA.

Fundația Sofia-Ana a apărut din dorința de a ajuta cât mai mulți pacienți să aibă acces la tratamentul potrivit pentru afecțiunile care le îngreunează viața. Fundația își propune să „cartografieze” România, din punct de vedere medical. Simultan cu descoperirea nevoilor pacienților, își dorește să ofere consultații și tratamente potrivite, precum și să pregătească medicii din teritoriu să aibă o atitudine deschisă atât în relație cu pacienții, cât și cu echipele medicale multidisciplinare.

Clinica Vascularte reprezintă visul împlinit al medicului TONI FEODOR, profesionistul care își dedică timpul și priceperea pentru prevenirea, tratarea și abordarea interdisciplinara a pacientului cu boli arteriale, venoase și limfatice. Pacientul cu factori de risc vascular trebuie și merită să fie tratat la timp pentru a nu permite afecțiunii să ajungă în stadii avansate.

Farmaciile Maxifarma înseamnă maxi-sănătate, maxi-experiență și maxi-profesionalism în exercitarea meseriei de farmacist, cu respect faţă de pacient și sănătatea acestuia. În fiecare dintre farmaciile MaxiFarma pot fi găsite medicamentele, suplimentele alimentare, dermato-cosmeticele și dispozitivele medicale de care au nevoie pacienții cu diferite probleme de sănătate. De asemenea, în farmacii echipele de profesionisti se ocupă și de consilierea pacienților de toate varstele. Farmaciile Maxifarma – farmaciile care pun pacientii pe primul loc!

Pentru detalii: comunicare@vascularte.ro / 0755103280

 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.