miercuri, 22 mai, 2024

Viitorii studenți, atrași cu drone şi roboţi. Târgul „TehnoSKILLS” a avut loc la un complex de la ieșirea din Buzău

Viitorii studenți, atrași cu drone şi roboţi. Târgul „TehnoSKILLS” a avut loc la un complex de la ieșirea din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Liceul Tehnic Buzău, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău și Inspectoratul Școlar Județean, au organizat, miercuri, un târg de promovare a ofertelor educaționale universitare. Evenimentul, intitulat „TehnoSKILLS”, aflat la prima ediție, s-a bucurat de un real succes.

În cadrul unui simpozion care a avut loc înainte de startul oficial, reprezentanții conducerii Liceului Tehnic Buzău au argumentat nevoia organizării în județ a unui eveniment de o asemenea amploare.

Primăria Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău sprijină acest proiect educațional de anvergură națională.

La târgul „TehnoSKILLS”, desfășurat la un complex aflat la ieșire din Buzău spre Spătaru, au prezentat standuri câteva dintre cele mai importante universități tehnice, din Capitală, precum din orașele Iași, Brașov, Constanța, Galați, Bacău, Ploiești și Târgoviște.

La standurile universităților, elevii au putut folosi ochelari sau imprimante 3D, au admirat drone meteorologice, roboți sau chiar acceleratoare de particule.

La prima ediție a Tâgului de oferte educaționale universitare „TehnoSKILLS”, au fost prezenți aproximativ 1.500 de elevi de liceu și gimnaziu, sosiți din toate colțurile județului Buzău.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.