duminică, 5 mai, 2024

Consiliul Județean Buzău anunță demararea unui proiect major de modernizare a infrastructurii rutiere, pe DJ 203K

Consiliul Județean Buzău anunță demararea unui proiect major de modernizare a infrastructurii rutiere, pe DJ 203K

Facebook
Twitter
Email

Județul Buzău va beneficia de un proiect major de modernizare a infrastructurii rutiere, finanțat prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027, din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Proiectul vizează stimularea mobilității la nivel regional prin modernizarea tronsonului de drum Vintilă Vodă – Plaiul Nucului.

Obiectivele proiectului sunt ambițioase, având în vedere creșterea mobilității naționale, regionale și locale durabile, reziliente la schimbările climatice, și îmbunătățirea accesului la TEN-T și a mobilității transfrontaliere pentru populația județului Buzău.

În acest sens, se urmărește modernizarea unui tronson de 30 de kilometri de drum de interes regional, dar și creșterea gradului de imunizare la schimbările climatice a tronsonului de drum județean DJ 203K.

Proiectul propune o serie de măsuri concrete, printre care lucrări de modernizare a structurii rutiere existente, consolidarea amprentei drumului, creșterea siguranței circulației rutiere și pietonale, realizarea trotuarelor în interiorul localităților, colectarea și evacuarea dirijată a apelor pluviale, dar și reabilitarea și construirea de poduri noi. Totodată, se vor amenaja stații pentru transportul public și spații verzi, iar rețelele de alimentare cu apă și electrice vor fi deviate sau relocate pentru a facilita implementarea proiectului.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt cei 11.616 locuitori ai comunelor Vintilă Vodă, Mânzălești, Lopătari, Bisoca și Sărulești, care vor beneficia de condiții de trafic îmbunătățite, economii de timp și combustibil, și reducerea numărului de accidente rutiere și a gradului de poluare a mediului.

De asemenea, întreaga populație a județului Buzău va observa un interes crescut pentru potențialul economic și obiectivele turistice de pe acest traseu, datorită îmbunătățirii accesului către acestea.

Proiectul va fi implementat pe o durată de 54 de luni, având o valoare totală de 601.310.496,21 lei, din care 397.103.999,99 lei reprezintă valoarea totală eligibilă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.