sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Doi buzoieni reţinuţi de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor pentru contrabandă cu ţigări

Doi buzoieni reţinuţi de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor pentru contrabandă cu ţigări

Facebook
Twitter
Email

O mie de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, au fost confiscate de poliţişti înainte de a ajunge pe „piaţă”. Doi buzoieni au fost reţinuţi de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor. Cei doi bărbaţi, în vârstă de 38 şi 45 de ani, ambii din Buzău, care aveau asupra lor două sacoşe din rafie, ce conţineau mai multe cartuşe cu ţigări, au fost opriţi pentru control, în zona intersecţiei străzilor Independenţei şi Ostrovului din municipiul Buzău, luni, în jurul orei 23, în cadrul unei acţiuni desfăşurată de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Poliţiştii au găsit în bagajele celor doi 20.000 de ţigarete, în pachete ce aveau aplicat timbru de marcaj fiscal emis de autorităţile din Republica Moldova. Din primele verificări efectuate de poliţişti, a rezultat că ţigaretele ar fi urmat să fie comercializate, ilegal, de către buzoienii respectivi pe raza municipiului.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar poliţiştii au luat împotriva celor doi bărbaţi măsura reţinerii, pentru 24 de ore. De asemenea, întreaga cantitate de ţigarete a fost indisponibilizată, valoarea totală a capturii fiind estimată de către poliţişti la 9.954 de lei, conform metodologiei de calcul. Cercetările sunt continuate de poliţiţtii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.