vineri, 26 aprilie, 2024

Calendarul evenimentelor organizate de Consiliul Județean Buzău, în februarie

Calendarul evenimentelor organizate de Consiliul Județean Buzău, în februarie

Facebook
Twitter
Email

Două sărbători îndrăgite de români, Dragobetele și Mărțișorul, vor fi marcate prin manifestări organizate de Consiliul Județean, prin instituțiile subordonate: Muzeul Județean, Teatrul George Ciprian și Centrul Județean de Cultură și Artă. Calendarul evenimentelor cuprinde un recital de muzică folk, un spectacol de teatru, o prelegere publică Dragobete vs Sfântul Valentin și un spectacol de muzică populară.

De sărbătoarea iubirii, buzoienii pot merge la concertul susținut de Emeric Imre, iar cei care s-au căsătorit pe 24 februarie sunt așteptați la Teatrul George Ciprian, cu certificatul de căsătorie, pentru primi gratuit două locuri la spectacolul „Magnolii și cianură”.

Programul evenimentelor:
23 februarie
* ora 16.30 – Deschiderea Târgului de Mărțișor, care va avea loc în incinta Muzeului Județean Buzău, în perioada 23 februarie – 08 martie
* ora 18.00 – Concert folk gratuit Emeric Imre / Sala Teatrului George Ciprian
24 februarie
* ora 10.00 – Prelegere publică Dragobete vs Sfântul Valentin / Amfiteatrul Muzeului Județean Buzău
* ora 12.00 – Conferință Importanța Dragobetelui și semnificația acestuia în mitologia românescă / Societatea de Studii Istorice din România, filiala Buzău / Amfiteatrul Muzeului Județean Buzău
* ora 19.00 – Spectacol ”Magnolii și cianură” de Olga Delia Mateescu / Teatrul George Ciprian

Pentru a putea viziona concertul oferit de Emeric Imre, buzoienii sunt invitați să ridice invitațiile, oferite gratuit, de la sediul Teatrului George Ciprian. De asemenea, având în vedere că numărul locurilor în sală este limitat, concertul va putea fi urmărit pe un videoproiector amplasat pe fațada Muzeului Județean Buzău.

Cei care s-au căsătorit pe 24 februarie sunt așteptați la Teatrul George Ciprian cu certificatul de căsătorie și vor primi gratuit 2 locuri la spectacolul „Magnolii și cianură” din 24 februarie, ora 19.00. La finalul spectacolului de teatru ”Magnolii și cianură”, vor fi oferite certificate temporare de căsătorie și premii surpriză.

În zilele de 24, 25, 26 februarie și 4-5 martie, artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău vor susține spectacole la Muzeul Județean Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.