duminică, 5 mai, 2024

Doliu în lumea medicală. A murit doctorul Ion Drăghici, fost director al Spitalului Județean Buzău ales în mod democratic

Doliu în lumea medicală. A murit doctorul Ion Drăghici, fost director al Spitalului Județean Buzău ales în mod democratic

Facebook
Twitter
Email

Medicul Ion Drăghici, fost director medical al Spitalului Județean de Urgență Buzău, a încetat din viață luni dimineață. El era internat în Spitalul Județean de Urgență, în urma unor afecțiuni de care suferea de mai multă vreme. Doctorul Drăghici a fost unul dintre cei mai apreciați specialiști în chirurgie plastică și reconstructivă din județul Buzău.

A fot primul și singurul director general al Spitalului Județean Buzău ales în mod democratic, după evenimentele din 1990. Tot el a înființat la Buzău Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, unde a ocupat timp de două mandate funcția de președinte, respectiv de președinte al Consiliului de Administrație

”Cu profundă tristeţe, vă anunţăm că a încetat din viaţă Dr. Drăghici Ion, medic primar Chirurgie Plastică şi Reparatorie, născut la data de 28 iulie 1952, în comuna Mărgăriteşti, Judeţul Buzău. (…) Regretăm enorm plecarea sa dintre noi, care este o grea pierdere pentru întreaga comunitate medicală. În aceasta zi întunecată, suntem cu gândul şi sufletul alături de familia îndurerată, dar şi de toţi cei care au privilegiul să-l cunoască şi să-l aprecieze ca pe un medic de excepţie”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Spitalului Județean.

Medicul Ion Drăghici s-a angajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău la data de 17 noiembrie 1978. A deţinut funcţia de Director general al spitalului în perioada 01 martie 1997 – 1 aprilie 1999, apoi a deţinut funcţia de Preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. S-a reîntors, în anul 2001 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău ca medic şef-secţie pe secţia Chirurgie Plastică.

În perioada 21 ianuarie 2009 – 02 august 2012 a fost Director Medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, apoi medic şef-secţie între 01 iunie 2014-16 august 2015, iar la data de 16 august 2015 şi-a încheiat activitatea, iesind la pensie.

Un alt deces a îndoliat întregul personal al Spitalului Județean. Mihaela-Liliana Avram, referent la Serviciul Aprovizionare, a murit la vârsta de 51 de ani.

”Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău anunţă trecerea timpurie și fulgerătoare în neființă, a colegei noastre AVRAM MIHAELA-LILIANA, născută la data de 19.05.1967, în Buzău. S-a angajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău la data de 01.09.1990 şi a deţinut funcţia de Referent la Serviciul Aprovizionare. O colega blândă, înțelegătoare, curajoasă aşa şi-o amintesc colegii pe MIHAELA.”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Spitalului Județean.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.