sâmbătă, 18 mai, 2024

Învierea Domnului, sărbătorită de mii de credincioși la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

Învierea Domnului, sărbătorită de mii de credincioși la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Peste nouă mii de credincioși au participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la slujba de Înviere oficiată și în acest an de Înaltpreasfințitul (ÎPS) Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în fața Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului”.

Credincioșii veniți în număr mare au ocupat curtea Catedralei dar și rondul situat în fața acesteia, circulația fiind restricționată în zonă. Cu câteva minute înainte de miezul nopții, Înaltul Ierarh a ieșit din catedrală și i-a invitat pe buzoieni să vină să ia din lumina sfântă adusă direct de la Ierusalim.

Mesajul Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei s-a axat în acest an pe tulburările produse în toată lumea de spectrul războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu.

”Atunci când ne cuprinde teama pentru viața noastră pământească, din pricina bolilor sau a războaielor care au copleșit lumea întreagă în ultimii ani, îndată să ne amintim cuvintele încurajatoare și dătătoare de speranță ale Mântuitorului Hristos: Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă. (…) Ceea ce înseamnă că, spre deosebire de războiul văzut, provocat și întreținut de către stăpânitorii vremelnici ai zilelor noastre, războiul cel nevăzut al fiecăruia dintre noi cu vrăjmașul diavol și cu propriile patimi este mult mai periculos, deoarece poate să ucidă, pentru vecie, omul întreg, atât trupește, cât și sufletește”, este mesajul ÎPS Ciprian.

IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei i-a îndemnat pe credincioși să stăruiască în credință și să se roage pentru pace.

„(…) În aceste vremuri tulburi de acum, dominate de violență, confuzie și incertitudine, se impune să sporim și mai mult rugăciunea pentru pace și sănătate și să nu permitem nimănui să ne îmbolnăvească mintea și sufletul cu frica de moarte, ci să ne întărim în credința că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, nici înălțimea, nici adâncul și nicio altă făptură nu vor putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu”, a transmis ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La finalul slujbei de Înviere, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei i-a invitat pe enoriași în biserică pentru a lua parte la sfânta liturghie iar pe cei care nu au putut sta până dimineață i-a îndrumat să ia pasca pregătită în pahare speciale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.