duminică, 5 mai, 2024

Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” din Buzău va fi complet reabilitată

Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” din Buzău va fi complet reabilitată

Facebook
Twitter
Email

În urma unei investitii cu fonduri europene în valoare de 4 milioane de euro, sediul instituției de cultură va fi consolidat, restaurat și apoi dotat. Consiliul Județean Buzău va avea o contribuție de 2 la sută din valoarea proiectului.

Clădirea Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” din Buzău intră în reparații capitale. Aceasta după ce Consiliul Județean Buzău a accesat un proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru reabilitarea imobilului instituției culturale.

Lucrările vor fi finalizate in termen de trei ani și jumătate, interval în care fondul de carte va fi mutat în două clădiri de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzau.

Sediul Bibliotecii Judeţene Buzău a fost construit în 1914 după un proiect al arhitectului Grigore Cerchez si găzduiește Biblioteca Județeană din anul 1984. Anterior aici au avut sediul Miliția și Sfatul Popular. Clădirea Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” nu a mai beneficiat de reparații capitale de mulți ani, ci doar de mici renovări.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.