VIDEO Grindină cât oul de porumbel, duminică după-amiază, la Lopătari. Mii de oameni petreceau pe Plaiul Nucului

S-au adunat mii de săteni la serbarea folclorică de la Plaiul Nucului, hotărâți să petreacă până după lăsarea întunericului. Natura dezlănțuită le-a dat planurile peste cap. Dacă evenimentul a debutat la orele prânzului, pe o vreme caniculară, câteva ore mai târziu, nori negri, grei și amenințători au împânzit cerul. Minute în șir, precipitațiile s-au transformat în bucăți de gheață, de dimensiunea unui ou de porumbel.

A plouat torențial și a bătut piatra, duminică după-amiază, la Lopătari. Miile de oameni veniți să petreacă la sărbătoarea ”Pe Plaiul Nucului” au fugit care-ncotro, pentru a se adăposti. Odată ce ploaia s-a oprit, distracția la evenimentul de la Lopătari a continuat însă cu un public înjumătățit. Printre cei prezenți la festival s-au aflat și doi deputați PSD.

Apa a năvălit pe ulițe iar pâraiele s-au umflat, producând eroziuni ale malurilor. Drumul comunal care leagă comuna Lopătari de satul Vârteju, înspre lacul Mociaru, a fost distrus pe mai multe porțiuni.

A plouat torențial în jur de 45-50 de minute, iar apa de pe versanți s-a scurs pe drum. Din cauza drumului impracticabil, câțiva turiști din zonă au fost nevoiți să-și lase mașinile sus și să coboare la picior, cu grijă, pe marginea puhoiului de ape. O comisie locală evaluează pagubele produse de precipitațiile de duminică.

Fii Reporter