duminică, 5 mai, 2024

Finisajele clasice: cum le alegi si cum le combini

Finisajele clasice: cum le alegi si cum le combini

Facebook
Twitter
Email

Finisajele reprezinta cea mai importanta etapa a amenajarilor interioare, fie ca renovezi sau amenajezi o casa noua. Ele sunt esentiale nu numai in ceea ce priveste aspectul estetic, deoarece peretii, podeaua si tamplaria sunt printre primele elemente care impacteaza privitorul, ci si in ceea ce priveste confortul de care te bucuri in propria casa. Atunci cand alegi un material nepotrivit pentru podele te poti confrunta cu temperaturi prea reci la nivelul acestora sau cu risc de accidentari din cauza alunecarii, iar materialele nepotrivite pentru pereti pot duce la aparitia mucegaiului sau a umezelii.

Foarte multe persoane aleg finisaje clasice pentru casele lor, iar acestea au intr-adevar cateva avantaje incontestabile. Spre exemplu, parchetul a trecut testul timpului, iar oamenii il folosesc in casele lor de zeci, chiar sute de ani, acesta pastrandu-se in stare buna pentru o perioada lunga de timp.

Daca iti doresti sa optezi pentru finisaje clasice, cum ar fi parchetul, gresia, vopseaua lavabila sau tapetul, am pregatit pentru tine cateva sfaturi utile:

 Vopseaua lavabila

Vopseaua lavabila este una dintre cele mai la indemnana alegeri pentru finisarea peretilor. Aceasta este usor de aplicat si vei gasi pe piata o gama larga de firme ce vand astfel de produse. Acest lucru este o veste buna deoarece ai toate sansele sa gasesti exact ceea ce cauti.

Daca iti doresti o vopsea de calitate, opteaza pentru produsele cu ioni de argint sau cu proprietati impotriva mucegaiului. Acestea iti vor asigura o rezistenta in timp buna si vor tine formarea de bacterii la distanta.

In ceea ce priveste culorile, cea mai sigura alegere o reprezinta albul. Peretii albi dau impresia unui spatiu mai mare, mai curat si mai aerisit inca de la prima vedere. In plus, va fi usor sa alegi mobilierul, avand in vedere ca albul merge cu aproape orice culoare si textura. 

Parchetul

Parchetul este cu siguranta o super alegere pentru podelele tale. In ziua de azi gasesti sute chiar mii de modele de parchet din care sa alegi, in functie de nevoile tale, dar si de bugetul de care dispui. 

Mai mult, parchetul modern se monteaza usor, fara batai de cap, ceea ce inseamna ca pentru 3-4 camere acesta este gata chiar si intr-o zi. 

Daca vrei sa alegi culori usor de asortat, mergi pe nuante neutre, precum bej sau gri. Gasesti parchet dublu stratificat aici, pe valprestparchet.ro, in diverse nuante populare, de la lemn deschis la lemn inchis. 

Tapetul

Tapetul este o alta alegere populara pentru pereti, in special cel cu anumite modele. Acesta se aplica usor, vine intr-o gama larga de nuante si modele, si are avantajul de a acoperi cu succes micile imperfectiuni de la nivelul peretilor.

Daca iti doresti un tapet de calitate, opteaza pentru modele din vinil sau material netesut in detrimentul celor de hartie, care au o textura mai subtire.

Nu opta pentru modele incarcate daca iti doresti sa pastrezi impresia de spatiu aerisit si nu uita sa tii cont de nuanta podelelor atunci cand il achizitionezi.

Asadar, finisajele clasice reprezinta o alegere inspirata de fiecare data, insa este o idee buna sa le alegi cu atentie si sa incerci sa le asortezi corect intre ele, astfel incat rezultatul final sa fie unul impecabil. 

Sursa foto: Pexels.com

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.