luni, 6 mai, 2024

Spitalul din Pârscov a primit fonduri pentru reabilitare de la Consiliul Județean

Spitalul din Pârscov a primit fonduri pentru reabilitare de la Consiliul Județean

Facebook
Twitter
Email
Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară de joi alocarea sumei de 351.000 de lei din buget Spitalului Județean de Urgență Buzău, cu mențiunea că banii trebuie folosiți pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a secției exterioare care va funcționa în fostul Spital Pârscov.

Închis în 2010 de Guvernul Boc, Spitalul din Pârscov avea arondate localitățile Pârscov, Măgura, Unguriu, Scorțoasa, Chilii, Cănești, Cozieni, Odăile, Bozioru, Brăești, cu o populație de aproximativ 22.000 de locuitori.
 
În primavara anului 2014, Consiliul Județean Buzău a formulat o solicitare aprobată de Consiliul Local Pârscov, de preluare a complexului fostului spital pentru a-l transforma într-un Centru Medical Multifuncțional în cadrul structurii Spitalului Județean Buzău. 
 
 
Unitatea medicală ar urma să deservească peste 20.000 de locuitori din zonă, majoritatea bătrâni care în lipsa unei unităti medicale pe plan local sunt nevoiți să parcurgă drumul până la Buzău. În total reabilitarea fostei unități sanitare de la Pârscov costă Consiliul Județean peste 9,5 miliarde de lei vechi.
 
Spitalul Județean, cea mai mare unitate medicală din județul Buzău, va asigura transferul medicilor la noul Centru, resursa umană fiind cea mai mare problemă pentru că personalul fostului spital Pârscov din 2010 a plecat și lucrează în alte unități medicale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.