luni, 6 mai, 2024

Computer tomograf ultramodern, în dotarea Spitalului din Râmnicu Sărat

Computer tomograf ultramodern, în dotarea Spitalului din Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email
Un computer tomograf de ultimă generație a intrat în dotarea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat. Aparatul a fost cumpărat cu bani de la Ministerul Sănătății, o parte din investiție fiind suportată și de autoritatea locală. 

Odată cu punerea în funcțiune a computerului tomograf, pacienții din municipiul Râmnicu Sărat și din localitățile limitrofe nu vor mai trebui să bată drumul la Buzău sau în Capitală, pentru serviciile de radiologie și imagistică medicală.
 
Conducerea Spitalului Râmnicu Sarat a facut demersuri pentru obținerea autorizației de radiații de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Imediat ce va fi emis acest document, computerul tomograf va putea fi pus în funcțiune.
 
Unitatea medicală râmniceană a scos la concurs două posturi de medic radiolog, însă niciun candidat nu s-a înscris la concurs. Astfel, s-a recurs la aducerea a doi radiologi cu experiență, de la spitale din Capitală, pentru a lucra cu aparatul modern. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.