luni, 20 mai, 2024

Un bătrân a supraviețuit două nopți într-o pădure din munții Buzăului. Polițiștii l-au găsit în această dimineață

Un bătrân a supraviețuit două nopți într-o pădure din munții Buzăului. Polițiștii l-au găsit în această dimineață

Facebook
Twitter
Email
Polițiștii buzoieni alături de jandarmi și voluntari au găsit un bărbat în vârstă de 76 de ani, dispărut de două zile de acasă. Acesta se afla cu animalele departe de sat și s-a rătăcit într-o pădure, unde a dormit preț de două nopți. 

Dispariția bătrânului a fost anunțată, ieri dimineață, de fiul acestuia, în vârstă de 40 de ani din localitatea Pătârlagele, prin apelul unic de urgență 112. El le-a spus dispecerilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău că tatăl său, în vârstă de 76 de ani, din localitatea Valea Lupului, a plecat de la domiciliu în dimineața zilei de 10 august și nu a mai revenit.
              
În urma verificărilor derulate de polițiști, s-a stabilit că bărbatul a plecat cu animalele la păscut într-o zonă împădurită, aflată la aproximativ doi kilometri de locuința sa. În seara zilei de 10 august, animalele au fost găsite de o localnică și aduse la domiciliul proprietarului. Fiul acestuia a realizat abia spre dimineață că în gospodărie se aflau doar animalele, nu și bătrânul, care fusese cu ele pe pajiște.
 
La scurt  timp de la sesizare, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul structurilor operative de la  Poliția orașului Pătârlagele, jandarmi și localnici care au început să îl caute. 
 
Abia în dimineața acestei zilei, în jurul orei 9.30, bătrânul a fost găsit nevătămat în apropierea unui rău și condus la domiciliu. Căra în spate o legătură de crengi și se deplasa încet către satul Valea Lupului. Acesta le-a declarat oamenilor legii că s-a rătăcit după ce a plecat în căutarea unor capre pierdute și a înnoptat în pădure.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.