luni, 6 mai, 2024

Prioritățile Consiliului Județean Buzău din 2016. Printre ele, reabilitarea fostului spital Brătianu

Prioritățile Consiliului Județean Buzău din 2016. Printre ele, reabilitarea fostului spital Brătianu

Facebook
Twitter
Email
La finalul primei ședințe ordinare a Consiliului Județean Buzău din 2016, președintele miniparlamentului local, Petre Emanoil Neagu, și-a exprimat speranța că, în sfârșit, clădirea fostului spital Brătianu, de pe bulevardul Bălcescu, va fi redată circuitului public. Legat de prioritățile pe care instituția le are în acest an, Neagu s-a referit în primul rând la refacerea mai multor drumuri și la atragerea de fonduri europene.

”Avem clădirea fostului spital Brătianu, o să încercăm și, sper să reușim, să o redăm în circuitul public. (…)  Urmează proiectarea pentru reabilitarea termică și energetică a Spitalului Județean, urmează achiziția, dar aici fără legătură cu fondurile europene, pentru utilajele medicale la Maternitate, proiectarea pentru drumurile județene pe care le avem prinse în programul propriu cât și în programul național de dezvoltare locală și cele pe care le vom prinde pentru fonduri europene. Este vorba despre DJ 203 k, tronsonul Podul Muncii-Paiul Nucului, Robeasca-Vadu Pașii, mai avem în lucru pe programul național de dezvoltare locală și tronsonul Mărăcineni-Podul Muncii, aici urmează licitația propriu-zisă”, a declarat Petre Emanoil Neagu. 
 
O altă prioritate este modernizarea unui drum aflat într-o zonă cu potențial turistic ridicat. ”Putem vorbi despre reabilitarea drumului comunal care leagă Pătârlagele de Colți, drum pe care l-am preluat noi pentru că acolo este un obiectiv turistic de mare importanță iar comunitatea locală nu poate dispune de fondurile necesare pentru reabilitarea drumului”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.