vineri, 3 mai, 2024

Zeci de soiuri de tomate, într-o expoziție cu vânzare pe domeniul Marghiloman. Totul are loc în cadrul unui festival

Zeci de soiuri de tomate, într-o expoziție cu vânzare pe domeniul Marghiloman. Totul are loc în cadrul unui festival

Facebook
Twitter
Email

Legumicultori din toată țara au ocazia în acest weekend să-și laude recoltele de tomate din acest an, atât printre colegii fermieri, cât și în rândul consumatorilor, în cadrul unui festival organizat în Buzău. Aflat la prima ediție, Festivalul Internațional al Tomatelor și Biodiversității va avea loc sâmbătă 4 august 2018, de la orele 11.00, în Parcul Marghiloman.

Evenimentul este organizat în premieră de Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, Primăria Municipiului Buzău și Grupul „Semințe cu Suflet”.

Prin acest festival-concurs, organizatorii doresc păstrarea și promovarea produselor tradiționale românești ca zestre a românilor prin cultură. Tomatele expuse vor putea fi degustate și cumpărate de la producătorii înscriși în festival.

Concursul va avea 4 secțiuni: tomate tip cherry, consum în stare proaspătă, industrializare și biodiversitate. Înscrierile se pot face până în ziua concursului, la al.marghiloman@yahoo.com și telefoanele 0761189128 / 0765412111.

tomate (3)

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.