duminică, 5 mai, 2024

Peste 300 de elevi din Buzău au solicitat recorectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională

Peste 300 de elevi din Buzău au solicitat recorectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională

Facebook
Twitter
Email
Un număr de aproximativ 350 de absolvenţi de clasa a VIII-a din județul Buzău consideră că meritau note mai mari la Evaluarea Națională, astfel că au decis să depună contestaţii. Este vorba atât despre elevi care au obţinut sub media minimă 5 dar şi elevi cu rezultate bune, care se aşteptau să ia note mai mari.

Cele mai multe cereri pentru recorectarea tezelor au fost depuse pentru limba română, 234 iar alte 113 au fost primite pentru proba la Matematică. În cursul zilei de marți, urmează să fie afişate rezultatele finale ale examenului. 
 
La Buzău, 80.64% dintre absolvenţii care s-au prezentat la examen au obţinut medii peste cinci. Faţă de anul trecut, copiii spun că subiectele au fost ceva mai accesibile. Atunci, promovabilitatea a fost de 72%.
 
În sesiunea 2015 a Evaluării Naţionale, în judeţul Buzău au fost înscrişi 3.684 elevi, dintre care 167 nu s-au mai prezentat în sălile de examen. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.