luni, 6 mai, 2024

Cei mai buni tineri actori români vor fi prezenți la Buzău în cadrul „Săptămânii Teatrului Tânăr”

Cei mai buni tineri actori români vor fi prezenți la Buzău în cadrul „Săptămânii Teatrului Tânăr”

Facebook
Twitter
Email

Cei mai talentaţi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti vor avea ocazia să deruleze la Teatrul „George Ciprian” o stagiune specială dedicată lor. Este vorba de „Săptămâna Teatrului Tânăr”, eveniment care se va desfăşura la Buzău, în perioada 18 – 24 noiembrie. Peste 60 de tineri actori români vor evolua pe scena de la Buzău, în cadrul unor spectacole de excepţie. „Săptămâna Teatrului Tânăr” este un prim eveniment inclus în parteneriatul dintre Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti şi Teatrul „George Ciprian” din Buzău. În fiecare zi a săptămânii viitoare, buzoienii au prilejul de a vedea gratuit, în sala mare a Consiliului Judeţean, unele dintre cele mai bune spectacole de absolvenţă de la UNATC, câteva dintre ele premiate la festivalurile din ţară. 

Programul „Săptămânii Teatrului Tânăr”:
Luni – „Aproape” (ora 19.00);
Marţi – „Omul pernă” (ora 19.00);
Miercuri – „Pisica verde” (ora 19.00);
Joi – „Zic-Zac” (ora 19.00);
Vineri – „Anecdotă provincială” (ora 19.00);
Sâmbătă – „Kean” (ora 11.00);
Duminică – „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (ora 18.00).

Odată cu lansarea proiectului, la Buzău au fost prezenţi, alături de conducerea teatrului buzoian, decanul UNATC, Paul Chiribuţă, şi actorul buzoian Vlad Trifaş, coordonatorul evenimentului de săptămâna viitoare. Decanul UNATC din Bucureşti, Paul Chiribuţă, spune că acest proiect este unic în România, oferind şansa de afirmare tinerilor actori români. „Am ales Buzăul, pentru că este un oraş dinamic, cu un public în formare şi totodată vrem să ajutăm tinerii absolvenţi să îşi desfăşoare activitatea într-un teatru profesionist. Noi producem circa 30 de spectacole anual, cu fiecare promoţie, la cele cinci secţii. Am putea deci ţine vreo patru teatre. Vom selecţiona pentru Buzău cele mai bune spectacole, care să fie produse într-o stagiune permanentă”, a mărturisit Paul Chiribuţă, decanul UNATC Bucureşti.

Iniţiatorii proiectului spun că prin acest demers se doreşte şi implicarea în viaţa educaţional-culturală a judeţului Buzău. Buzoienii se vor apropia de teatru prin spectacolele care se vor desfăşura la Buzău şi, mai mult decât atât, vor avea ocazia să participe la întâlniri cu tinerii actori, organizate în şcoli şi licee.

Aproximativ 60 de tineri actori români vor fi prezenţi la Buzău pentru a juca în spectacolele organizate în cadrul „Săptămânii Teatrului Tânăr”. Buzoianul Vlad Trifaş, absolvent al UNATC, promoţia 2012, mărturiseşte despre colegii săi actori că au primit cu entuziasm propunerea de a evolua pe scena de la Buzău. „Sunt legat afectiv de Buzău, dar mai important este să reuşim să reînfiinţăm un teatru care face educaţie prin cultură. Această săptămână va fi una pilot, în care sperăm să reuşim să lovim prima bilă pentru a declanşa acel perpetuum mobile. Vom încerca pe viitor să producem spectacole cu actori mari, care să joace alături de tineri absolvenţi deosebit de talentaţi”, a declarat actorul Vlad Trifaş.

Intrarea la spectacolele din cadrul „Săptămânii Teatrului Tânăr” va fi liberă şi se va face pe bază de invitaţii, care se pot ridica de la sediul Teatrului „George Ciprian”, din strada Nicolae Bălcescu, numărul 41.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.