luni, 6 mai, 2024

VIDEO Mobilizare pe Facebook, pentru proteste. Peste 300 de buzoieni au manifestat miercuri în centrul orașului

VIDEO Mobilizare pe Facebook, pentru proteste. Peste 300 de buzoieni au manifestat miercuri în centrul orașului

Facebook
Twitter
Email

Buzoienii se mobilizează pe reţelele de socializare să protesteze, după ce Guvernul a adoptat, prin Ordonanţă de Urgenţă, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi modificarea codurilor penale. Evenimentul creat pe Facebook anunţă proteste în fiecare seară, începând de astăzi până duminică. Miercuri seară au fost peste 300 de persoane în centrul oraşului.

Printre manifestanți au putut fi văzuți părinții cu copii în cărucioare sau în brațe, adolescenți, tineri dar și câțiva pensionari. De asemenea, au ținut să iasă în stradă, miercuri seară, consilierii județeni Adrian Zoican și Emilia Babiuc, consilierii municipali Liviu Bănică și Ion Barbu, primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon, dar și alți consilieri și membri ai Uniunii Salvați România.

Dotați cu pancarte, steaguri, fluiere și vuvuzele, protestatarii au scandat: ”Eu am dormit iar voi m-ați păcălit”, „PSD+ALDE ciuma roșie!”, ”Mesaj de la Buzău, mergeţi la bulău!”, ”DNA să vină să vă ia!” sau ”Dragnea nu uita, România nu e ta!”. Pe pancartele afișate în centrul Buzăului, manifestanții au scris: ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, ”Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi”, ”Să vă fie frică, poporul se ridică” sau ”Ordonanţe dedicate, cu urgenţe inventate”.

Manifestanții s-au adunat în centrul orașului, începând cu ora 18.00, protestul fiind cel mai amplu dintre celei desfășurate până acum la Buzău împotriva ordonanțelor privind grațierea și modificarea codului penal. Protestatarii au scandat împotriva Guvernului PSD și ALDE.

După aproape o oră și jumătate de protest, în centru a fost trimisă o ambulanță SMURD care a rămas în zonă până la finalul protestului fără a fi nevoie să intervină. La un moment dat lucrurile au fost pe cale să degenereze când un bărbat a avut ceva de reproșat la adresa protestatarilor însă jandarmii au intervenit prompt și l-au scos pe bărbat din rândul manifestanților.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 20.45.

Foto/video: Mihai Dedu

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.