luni, 6 mai, 2024

Un bărbat din Scutelnici, complicele unor pușcăriași care înșelau prin metoda ”accidentul”

Un bărbat din Scutelnici, complicele unor pușcăriași care înșelau prin metoda ”accidentul”

Facebook
Twitter
Email
Procurorii brașoveni au coordonat, în această dimineață, șapte percheziții la domiciliile unor persoane suspecte că ar fi asociate cu deţinuţi dintr-un penitenciar din România în înşelăciuni cunoscute drept metoda ”accidentul”. La operațiuni au participat peste 70 de polițiști din patru județe, mascații de la IPJ Buzău efectuând descinderi la o locuință din Scutelnici. 

Din cercetările efectuate de polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2015 — ianuarie 2016, grupul infracțional ar fi înșelat mai multe persoane prin metoda ”accidentul”. 
 
Grupul infracțional era format din mai multe persoane încarcerate într-un penitenciar și complici din afara acestuia, care sunt bănuite că ar fi contactat victimele telefonic, prezentându-se ca fiind procuror, polițist sau avocat și le-ar fi adus la cunoștință faptul că o rudă a lor ar fi fost implicată într-un accident de circulație și au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a scăpa de închisoare. 
 
Sumele de bani solicitate, ar fi fost trimise pe numele complicilor, prin mandate poștale sau companii de servicii de transfer de bani. Prejudiciu cauzat persoanelor vătămate este estimate la aproximativ 40.000 de lei. 
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.