duminică, 19 mai, 2024

VIDEO Un simpatic personaj vestește pe străzile orașului deschiderea sărbătorii ”Toamna Buzoiană”

VIDEO Un simpatic personaj vestește pe străzile orașului deschiderea sărbătorii ”Toamna Buzoiană”

Facebook
Twitter
Email

Mai sunt câteva ore până la deschiderea principalului eveniment economic și cultural al sfârșitului de an, în județul Buzău. „Toamna Buzoiană”, tradiţionala sărbătoare a recoltei, va reuni numeroși producători și meșteri populari veniţi din toate colțurile judeţului. Pregatirile pentru deschiderea festivalului sunt pe ultima sută de metri.

Mascota sărbătorii, butoiașul Buzi, a început astăzi un periplu prin oraș, pentru a-i chema pe buzoieni la târgul din Drăgaică, pe care autoritățile îl vor deschide oficial miercuri la ora 13.00. La inaugurarea ”Toamnei Buzoiene” sunt așteptați și câțiva miniștri.

Bunătăţi tradiţionale, meşteri populari autentici, o impresionantă expoziţie agricolă şi, numeroase concerte de muzică populară. Toate acestea se vor regăsi în cadrul ediţiei 2017 a festivalului „Toamna Buzoiană”.

Evenimentul va avea loc în perioada 4 – 8 octombrie şi va fi organizat de Primăria Buzău şi Consiliului Judeţean, în parteneriat cu Direcţia Agricolă Judeţeană.

Producătorii autohtoni vor oferi spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, conserve şi dulceţuri, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat. Târgul va reuni şi crescători de animale sau apicultori care vor oferi buzoienilor produse proaspete.

În cele cinci zile, târgul va găzdui și numeroase manifestări folclorice autentice sustinute de formații îndrăgite și interpreți de seamă de muzică populară, precum Laura Lavric, Maria Dragomiroiu, Ionuț Dolănescu, Adriana Antoni, Gelu Voicu sau Radu Ille.

În toate cele cinci zile de târg, intrarea va fi liberă. Programul complet al concertelor poate fi găsit pe site-ul dedicat evenimentului, www.toamnabuzoiana.ro.

Programul Festivalului „Toamna Buzoiană”:

4 Octombrie
Laura Lavric
Maria Dragomiroiu
Daniel Turică
Diana Ştefănescu
Ansamblul Plaiurile Mioriţei

5 Octombrie
Petrică Mâţu Stoian
Ansamblul Ştefan Vodă
Nemuritorii
Adriana Stuparu
Traian Popescu
Nicolae Oprişan

6 Octombrie
Adriana Antoni
Radu Ille
Mario Buzoianu
Next Play

7 Octombrie
Teatru de Păpuşi
(ora 12:00)
Emilia Ghinescu
Gelu Voicu
Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu
Ana Sorela Mladin

8 Octombrie
Teatru de Păpuşi
(ora 12:00)
Maria Buză
Nicu Paleru
Mădălina Manolache

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.