joi, 2 mai, 2024

Angajați ai DGASPC Buzău, între care adjunctul Ștefan David, sancţionaţi cu avertisment în urma scandalului copiilor luaţi în plasament de urgenţă

Angajați ai DGASPC Buzău, între care adjunctul Ștefan David, sancţionaţi cu avertisment în urma scandalului copiilor luaţi în plasament de urgenţă

Facebook
Twitter
Email

Un număr de nouă angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost sancţionaţi cu avertisment în urma scandalului iscat în urma luării în plasament de urgenţă, fără ştirea părinţilor, a unor copii cu dizabilităţi. Printre ei se află și directorul adjunct al instituției, Stefan David. Acesta a preluat conducerea Direcției, după demisia lui Adrian Vintilescu, cel care a decis măsura abuzivă.

Conducerea Consiliului Județean a făcut publice măsurile pe care le-a luat în urma anchetei declanșate la DGASPC, în urma scandalului luarii în plasament de urgență de 67 de copii cu probleme.

Conform președintelui CJ, Petre Emanoil Neagu, s-a luat măsura încetării plasamentului de urgență si s-au formulat și cereri de renunțare la judecată în procesele aflate pe rolul instanței județene iar nouă angajați din DGASPC, în frunte cu directorul adjunct al instituției, Stefan David, cu șefii celor două centre, consilierul juridic, doi psihologi și un consilier au primit avertisment, urmând ca alte măsuri să fie luate după finalizarea anchetei Parchetului.

„Directorul Vintilescu, așa cum anticipasem, nu putea lua singur acele decizii ci și alți angajați au contribuit la luarea acelor măsuri. Ceea ce s-a observat este că celelalte persoane nu au știut de dispoziția Consiliului Județean conform căreia CJ nu era de acord cu măsura luării în plasament de urgență. Astfel, comisia a decis ca mai mulți angajați să fie sancționați cu avertismente iar în ședința de Consiliu Județean se vor declanșa procedurile de intrare în normalitate si transformarea funcțiilor în funcții publice. Acest lucru se va întâmpla după ce se va primi avizul de la ANPC”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Neagu a mai anunţat că la începutul anului viitor postul de director al DGASPC Buzău, ocupat în prezent de Ştefan David, dar şi alte funcţii de conducere din cadrul instituţiei, vor fi scoase la concurs.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.