duminică, 19 mai, 2024

VIDEO Lacul Mocearu, filmat cu drona. Ochiul de apă dulce se află într-o depresiune din Munţii Buzăului

VIDEO Lacul Mocearu, filmat cu drona. Ochiul de apă dulce se află într-o depresiune din Munţii Buzăului

Facebook
Twitter
Email

Frumusețile Buzăului sunt puse în valoare prin filmări cu drona de către Asociația ”Ținutul Buzăului”, administratorul geoparcului UNESCO. Seria clipurilor de promovare începe cu Lacul Mocearu, ochi de apă dulce aflat de la limita dintre comunele Lopătari și Chiliile.

Lacul este format în zona unei foste mlaștini, într-o depresiune pe un platou montan. Este locul în care parcă cerul şi pământul se împletesc armonios şi oferă temerarilor un peisaj rar.

Se află la zece kilometri distanţă de centrul comunei Lopătari, iar până aici trebuie să mergeţi pe un drum destul de anevoios.

”Imagini ale Lacului Mocearu, de la limita dintre comunele Lopătari și Chiliile. Lacul este format în zona unei foste mlaștini, într-o depresiune pe un platou montan. Depresiunea, foarte probabil, are origine glaciară”, este prezentarea clipului realizat de membrii asociației.

Călătorii care aleg să viziteze Valea Slănicului, din judeţul Buzău, vor descoperi o zonă sălbatică, peisaje uluitoare, puţin cunoscute în ţară. Lacul Mocearu, aflat în cununa munţilor, este perla monumentelor naturale din această zonă mai puţin străbătută.

Lacul, cu fauna şi flora specifice zonei de câmpie, are o vechime de aproximativ 150 de ani. Se află în mijlocul unei vaste păduri, astfel că un sejur în zona lacului Mocearu este visul oricărui iubitor de natură, dornic de linişte şi aer curat.

Cazarea în zonă se poate face la câteva pensiuni de pe malul apei, inaugurate în ultimul deceniu. Turiştii aleg să vină aici pentru a se relaxa departe de agitaţia oraşelor, dar şi pentru că pot pescui în voie.

„Foarte multă lume vine pentru relaxare, aerul curat, este undeva la 900 de metri altitudine. S-a luat probă de aer şi este poluare zero, echivalează cumva cu Munţii Alpi”, spune Daniel Buzea, administratorul pensiunii ”Lacul Mocearu”.

Dacă veniţi dinspre Lopatari, e bine de ştiut că nu există drum amenajat până la acest lac însă, ca reper, trebuie reţinut că traseul parcurge localităţile Luncile şi Plaiul Nucului.

Dacă doriţi să admiraţi natura şi să vă încărcaţi plămânii cu aerul tămăduitor, dar să faceţi ceva mai puţin efort, o plimbare pe lacul Mocearu este soluţia perfectă.

”Avem şase camere, cu 12 locuri, living, bucătărie, terasă acoperită, foişor, loc de joacă pentru copii, piscină şi ponton la lac, astfel încât turiștii vor avea parte de tot confortul. Avem spaţiu şi pentru zece corturi chiar pe malul lacului”, spune Cristiana Baron, administratorul pensiunii “Lacul Zânelor”.

Dacă veniţi de la Bucureşti, mergeţi pe E85 până la Buzău. De aici şi până la lac mai aveţi de mers aproximativ două ore. Din Lopătari, mergeţi spre Plaiul Nucului, pe un drum de pământ.

Un alt important obiectiv de vizitat, din zonă, este Focul Viu, un fenomen natural de pe cursul superior al râului Slănic, generat de gazele care ţâşnesc prin crăpăturile scoarţei terestre şi apoi se aprind spontan, formând flăcări de 50, până la 100 de centimetri înălţime.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.