duminică, 19 mai, 2024

Campingul de rulote de lângă Vulcanii Noroioși, premiat de o importantă platformă de călătorii

Campingul de rulote de lângă Vulcanii Noroioși, premiat de o importantă platformă de călătorii

Facebook
Twitter
Email

“Un camping de poveste, un adevărat paradis natural eco-friendly”, așa este caracterizat singurul camping din județul Buzău certificat Heaven by Ruuts, cu distincția Green Leaf pentru activități sustenabile. Ruuts Travel este o platformă care conectează proprietarii de autorulote și rulote cu iubitorii vacanțelor în natură.

După ce au analizat atent tot ceea ce se întâmplă în campingul buzoian de la Pâclele Mici, reprezentanții Ruuts Travel au ajuns la concluzia că acesta este un exemplu de bună practică în turismul ecologic, așa că au decis certificarea Heaven by Ruuts și acordarea premiului Green Leaf.

Certificarea Heaven by Ruuts este o distincție unică acordată destinațiilor care oferă experiențe autentice și de calitate în mijlocul naturii. Această certificare confirmă că destinația respectivă oferă oaspeților un rai al liniștii și frumuseții natural.

Green Leaf Award este un premiu acordat campingurilor care demonstrează un angajament remarcabil în protejarea mediului și promovarea sustenabilității.

„Prin utilizarea consumabilelor eco, promovarea produselor alimentare bio locale și folosirea materialelor de construcție reciclate, Muddy Land oferă oaspeților săi nu doar o experiență frumoasă în mijlocul naturii, ci și o lecție valoroasă despre importanța protejării mediului înconjurător”, scriu reprezentanții Ruuts Travel pe Facebook.

Ruuts Travel este o platformă care conectează proprietarii de autorulote și rulote cu iubitorii vacanțelor în natură. Cea mai mare platformă de socializare și travelling sustenabil din sud-estul Europei este, de fapt, locul unde proprietarii de autorulote își pot lista casele pe roți iar doritorii le pot închiria.

Campingul situat chiar în Ținutul Buzăului, lângă Vulcanii Noroioși, s-a transformat, în ultima vreme, într-un punct turistic unde poposesc, în fiecare an, mii de turiști din țară, și nu numai.

Capacitatea parcului de rulote este de 50 de vehicule, care au posibilitatea de a se conecta la utilități. Mulți dintre rulotiștii care ajung la Pâclele Mici nu sunt la prima vizită pe aceste meleaguri. Revin cu plăcere, cuceriți de mâncărurile gustoase și băuturile naturale făcute în zonă.

Perimetrul de la poalele Vulcanilor Noroioși este și hotel de rulote și campere. Pentru parcarea caravanelor, proprietarii plătesc gazdei un abonament de 100 de lei pe lună. Atunci când revin în camping, rulotiștii mai achită câte 35 de lei de vehicul, sumă care acoperă curentul, internetul și apa de care beneficiază.

„E foarte avantajos pentru că în orașele mari, ați văzut, e o mare problemă cu locurile de parcare. La noi sunt protejate, păzite, iar un al doilea avantaj e că nu sunt obligați să le care la fiecare sfârșit de săptămână, iarăși să vină și să plece cu ea”, declară Aurel Boboc.

Campingul de rulote de la Pâclele Mici, județul Buzău, se află la doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti, în rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.