miercuri, 1 mai, 2024

Etapa de proiectare a reabilitării podului de la Vadu Pașii, oprită până la obținerea tuturor avizelor

Etapa de proiectare a reabilitării podului de la Vadu Pașii, oprită până la obținerea tuturor avizelor

Facebook
Twitter
Email
Refacerea podului de la Vadu Pașii a început, cu faza de proiectare, însă acum stagnează deoarece autoritățile județene așteaptă o serie de avize de la Ministerul Culturii, podul fiind catalogat monument istoric. 

„Licitația pentru reabilitarea Podului de Vadu Pașii a fost câștigată de un consorțiu de firme și se compune din două părți: proiectare și execuție. Deocamdată, suntem în etapa de proiectare, care s-a făcut undeva pe la 80 la sută însă, fiind vorba despre un monument istoric, este nevoie de mult mai multe avize decât în cazul unei lucrări normale”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.
 
Petre Emanoil Neagu a dat asigurări că odată obținute avizele de la Ministerul Culturii atunci și lucrările vor intra în linie dreaptă.
 
Podul de la Vadu Pașii este închis de mai bine de un deceniu. El va fi refăcut cu bani de la Consiliul județean și de la Ministerul Dezvoltării iar lucrările vor fi executate de un consorțiu din care face parte și societatea Integral S.A.
 
Termenul de finalizare a lucrărilor la podul de la Vadu Pașii este de doi ani iar investiția se ridică la 7 milioane de euro.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.