duminică, 19 mai, 2024

Deputatul PSD Andi Cristea a condus lucrările Comisiei Speciale pentru aderarea României la OCDE

Deputatul PSD Andi Cristea a condus lucrările Comisiei Speciale pentru aderarea României la OCDE

Facebook
Twitter
Email

Lucrările Comisiei Speciale pentru aderarea României la OCDE au fost conduse miercuri de către Andi Cristea, deputat PSD de Buzău.

În cadrul dezbaterilor au fost trecute în revistă evaluarile comitetelor tehnice, pașii ce trebuie urmați în procesul de aderare precum și strategia ce va fi adoptată în viitoarele misiuni de monitorizare.

„Astăzi am avut onoarea de a conduce lucrările Comisiei Speciale pentru aderarea României la OCDE. Am fost bucuros să avem un schimb constructiv de opinii cu coordonatorul național pentru procesul de aderare, Secretarul de stat din MAE, Luca Niculescu. Am trecut în revistă evaluarile comitetelor tehnice și am discutat despre pașii următori în procesul de aderare și despre viitoarele misiuni de monitorizare. Vreau să subliniez că această Comisie Specială nu este doar un instrument pentru adoptarea rapidă a legislației necesare aderării. Ea este și un forum valoros de dezbatere și gândire critică.
Aderarea la OCDE este al treilea mare obiectiv de țară pentru România, după aderările la NATO și UE. Continuăm să muncim pentru a plasa România pe harta celor mai dezvoltate și integrate țări din lume. ” a precizat Andi Cristea, într-o postare pe social media.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.