duminică, 19 mai, 2024

Proiectul ”VeloCity”, operațional de miercuri la Buzău. Tarif simbolic pentru închirierea unei biciclete

Proiectul ”VeloCity”, operațional de miercuri la Buzău. Tarif simbolic pentru închirierea unei biciclete

Facebook
Twitter
Email

Începând de miercuri buzoienii se pot deplasa prin oraș, mult mai simplu și mai sănătos, pedalând pe biciclete închiriate. Este vorba despre finalizarea unui proiect de mobilitate urbană implementat de Primăria Buzău cu fonduri europene.

Astfel, începând de miercuri 15 noiembrie,  proiectul ”VeloCity” devine operațional în urma unei investiții care a constat în amplasarea a 48 de puncte de închiriere pentru 490 de biciclete clasice.

Punctele de închiriere a bicicletelor sunt amplasate de Primăria Buzău pe întreaga suprafață a municipiului, astfel încât buzoienii să poată ajunge pe două roți în orice zonă a orașului.

Bicicletele care pot fi închiriate cu doar 1 leu pe oră, sunt foarte moderne, 30 dintre ele fiind destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii, iar alte 30 care care au tot 3 roți, persoanelor vârstnice care nu pot merge pe o bicicletă normală.

„Acest sistem implementat la Buzău folosește 3 tipuri de soluții de mobilitate urbană pentru toate categoriile de populație: oameni activi, persoane vârstnice și persoane cu dizabilități. Bugetul proiectului a avut aproximativ 2,5 milioane de euro, la care Primăria Buzău a contribuit cu 155.000 euro din bugetul propriu. Costurile pentru mentenanța bicicletelor vor fi suportate din taxa de 1 leu percepută pentru închirierea pentru 1 oră.” a declarat edilul Constantin Toma.

Municipalitatea are în proiect construirea a peste 35 de kilometri de piste de biciclete care vor face legătura între toate zonele orașului, dar și între cele 3 parcuri mari: Crâng, Marghiloman și Tineretului.

În completarea acestui proiect, municipalitatea a finalizat în acest an, construcția a aproape șapte kilometri de piste de biciclete, odată cu finalizarea lucrărilor de pe Bulevardul Unirii.

Sistemul de închiriere a bicicletelor „VELOCITY BUZĂU” face parte din proiectul intitulat „Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor în Municipiul Buzău” COD SMIS 129193 Proiect finanțat prin Axa prioritară 4, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectiv specific 4.1Apel de proiecte nr POR/182/4/1/Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.