joi, 2 mai, 2024

VIDEO Zeci de persoane, la înmormântarea unui medic de familie răpus de o afecțiune post-COVID. Ana Vieru avea 61 de ani

VIDEO Zeci de persoane, la înmormântarea unui medic de familie răpus de o afecțiune post-COVID. Ana Vieru avea 61 de ani

Facebook
Twitter
Email

Din ce în ce mai multe cadre medicale cad pe frontul luptei împotriva COVID-19. Doctorița Ana Vieru, medic de familie în comuna buzoiană Cernătești, a murit la începutul săptămânii, în Spitalul Județean Buzău, din cauza unor afecțiuni provocate de infecția cu SARS-CoV-2.

A fost tristețe mare, miercuri, în cimitirul Dumbrava din Buzău. Zeci de rude, prieteni și colegi, cadre medicale, au ținut să participe la înmormântarea medicului Ana Vieru, răpusă de o complicație ivită după îmbolnăvirea cu COVID-19.

Doctorița care lucra de-o viață la cabinetul individual din comuna Cernătești s-a infectat, în toamna trecută, cu noul coronavirus, în perioada de vârf a valului patru, când dominantă era tulpina Delta.

Colegii doctoriței spun că o afecțiune cronică generată de o bacterie intraspitalicească i-a complicat starea de sănătate, imediat după infectarea cu SARS-CoV-2.

La începutul anului 2022, medicul Ana Vieru a dezvoltat și o bronhopnumonie care, într-un final, i-a fost fatală pe fondul sechelelor post-COVID-19.

Cunoscuții spun că medicul ar fi refuzat să se trateze pentru a-și ajuta pacienții care o solicitau zilnic la cabinet.

”Era un om blând care nu s-a plâns niciodată că se simte rău. Din acest motiv noi nici n-am știut că ea a avut nevoie de ajutor. Din păcate, și-a neglijat starea de sănătate când ar fi trebuit în primul rând să aibă grijă de ea. Este trist că am pierdut un coleg bun la doar 61 de ani”, ne-a declarat Mihaela Dumitrache, președintele Societății Profesionale a Medicilor de Familie din Buzău.

Toți colegii și cunoscuții sunt marcați de dispariția neașteptată a doctoriței din Cernătești.

„Era un medic dedicat meseriei, care muncea foarte mult. Este un moment trist pentru că ne cunoșteam din tinerețe și știam cât suflet a pus în tot ceea ce a făcut. Din nefericire, toată lumea este expusă la COVID-19 iar uniii dintre noi au depășit cu greu această perioadă. Din păcate, colega noastră nu a putut depăși acest moment dificil”, a declarat Angela Mazdrag, președintele Patronatului Madicilor de Familie.

Medicul Ana Vieru avea 61 de ani. A fost condusă pe ultimul drum de zeci de rude și apropiați, între care și mama, de 90 de ani, a femeii.

”Întotdeaua a pus sănătatea pacienților mai presus decât pe a ei. Îi spuneam mereu să aibă grijă de ea însă mă liniștea și îmi spunea că este obișnuită cu greutățile. Acum s-a întâmplat nenorocirea și eu am rămas cu sufletul distrus”, ne-a mărturisit mama medicului din Cernătești.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.