duminică, 19 mai, 2024

VIDEO A început Festivalul de folclor „Benone Sinulescu”, prima ediție după dispariția marelui artist

VIDEO A început Festivalul de folclor „Benone Sinulescu”, prima ediție după dispariția marelui artist

Facebook
Twitter
Email

Cea de-a patra ediție a Festivalului Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”, organizat de către Primăria Buzău, se desfășoară sâmbătă și duminică. Evenimentul are loc în două spații, o sală de spectacole și scena în aer liber din Drăgaică.

Concursul propriu-zis, la care sunt înscriși interpreți amatori din toată țara, cu vârste de până la 30 de ani, are loc în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.

Programul artistic al celor două zile de festival va începe la ora 17.00 și le va oferi tuturor celor prezenți oportunitatea să petreacă în compania artiștilor până la ora 22.00.

Premiile concursului sunt anunțate pe scena din Târgul Drăgaica, într-o festivitate ce va avea loc duminică seară, și va fi prezentată de cunoscutul om de televiziune Dan Negru.

Pe scena din Drăgaică vor urca, în cele două zile, unii dintre cei mai iubiți artiști ai muzicii românești, printre care Laura Lavric, Fuego și Gheorghe Zamfir.

Benone Sinulescu este singurul artist român căruia i s-a dedicat un festival în timpul vieţii. I-a fost dăruit de Primăria municipiului Buzău, la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Aceasta este prima ediție organizată după dispariția artistului. Benone Sinulescu a murit pe 18 noiembrie 2021, la vârsta de 84 de ani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.