duminică, 19 mai, 2024

FOTO Mioara, copiii ei şi bunicuţa oarbă, din Balta Albă, s-au mutat din cocioabă în casa nouă

FOTO Mioara, copiii ei şi bunicuţa oarbă, din Balta Albă, s-au mutat din cocioabă în casa nouă

Facebook
Twitter
Email

Nouă săptămâni a durat construcția casei sociale pe care asociația caritabilă „Marius și Prietenii” a donat-o unei familii sărmane din Balta Albă, județul Buzău. De locuința amenajată și mobilată la cele mai noi standarde se bucură de câteva zile cinci copilaşi, mama lor, Mioara Crângaşu, şi bunica micuților.

Familia Mioarei a trăit toată iarna în frig şi întuneric. Fusese debranşată de la reţeaua de curent, pentru o restanţă de peste 4.000 de lei.

Cei trei copii școlari erau nevoiţi să-şi facă temele la lumina lumânării. Între timp, oamenii buni din toată ţara au aflat despre necazul familiei din Balta Albă şi împreună au adus lumina în casa lor.

”Înainte nu ne mai era deloc aminte să faci ceva. Te ajungeau multe, rufe de spălat, vase, mâncarea foarte greu mă descurcam. Am fost contactată de domnul Marius Simionică şi mi-a spus: <Măi, nu-ţi promit, dar o să fac rost de bani să-ţi plătesc curentul. A doua zi a venit să ne ajute cu facturile>”, declara în urmă cu o lună Mioara Crângaşu.

Nu doar cu achitarea curentului s-a ales familia Mioarei de la membrii asociației coordonate de Marius Simionică ci și cu promisiunea de a le construi casă nouă mamei și copiilor ei, în aceeași curte. Startul lucrărilor a fost dat în urmă cu peste două luni.

Proiectul social a fost încheiat zilele trecute iar vestea a fost dată de Marius Simionică pe pagina sa de Facebook, cea prin intermediul căreia a strâns fondurile necesare zidirii locuinței.

„Dragii mei prieteni, după nouă săptămâni de muncă am reușit să finalizăm cea de a noua noastră casă socială, a doua de anul acesta și totodată cel mai mare și costisitor proiect al nostru. Să facem o comparație între ceea ce am găsit și ce lăsăm în urmă ar fi extrem de dificil. Am găsit un morman de pietre/lemne lipite cu pământ, datorii o droaie și durere cât rar mi-a fost dat sa văd. Si am văzut destule!”, a scris Marius Simionică pe Facebook.

Asociaţia Caritabilă ”Marius şi Prietenii” a strâns fonduri de la donatori din Diaspora. Mihai Alexandru a condus echipa de constructori care au muncit cu pentru a termina cât mai repede casa din curtea familiei sărmane.

„Căsuţa asta va avea aproape o sută de metri pătraţi. Ştim cum au stat până acuma. Vor avea ca, la bloc, apă caldă, apă rece, toaletă, exact ce trebuie unei gospodării”, declara Mihai Alexandru, coordonatorul lucrării, înainte de finalizarea casei.

„De trei săptămâni am lucrat câte 15 ore pe zi pentru că mai era nevoie de un om permanent pentru a finaliza casa. Sunt obosit din absolut orice punct de vedere, de multe ori adorm la 02-03:00 și mă trezesc la 07:00. Mă trezesc și mă doare efectiv carnea pe mine. Beau o cafea neagră și abia după vreo oră sunt apt să țin lopata sau să ridic vreun sac”, a mai scris Marius Simionică.

Locuinţa are trei camere, baie şi o bucătărie mare, în care copiii au suficient loc să se joace în timp ce mama lor le va găti. Acesta a fost cel mai amplu proiect, susțin reprezentanții asociației coordonate de Marius Simionică, investițiile depășind 35.000 de euro.

Sursa Marius Simionică

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.