joi, 2 mai, 2024

Cum a scăpat de pedeapsă polițistul problemă, poreclit ”Bolțar”, după ce în 2018 a provocat un accident mortal

Cum a scăpat de pedeapsă polițistul problemă, poreclit ”Bolțar”, după ce în 2018 a provocat un accident mortal

Facebook
Twitter
Email

În anul 2018, poliţistul aflat acum în arest preventiv a fost implicat într-un accident mortal în Vrancea, în urma căruia o tânără de 21 de ani a murit. Ancheta merge foarte greu deoarece poliţistul nu vrea să recunoască faptul că el şi-a condus propria maşina.

Agentul de poliţie Mihai Nedelcu, cunoscut ca poliţistul problemă din judeţul Buzău, după un şir de fărădelegi comise săptămâna trecută, are şi alte „bube” în autobiografia sa.

În noaptea de 9 noiembrie 2018, el a comis un grav accident de circulaţie pe DN2 – E85, în localitatea vrânceană Dumbrăveni, în urma căruia fata care era cu el în maşină a murit.

Beat fiind, poliţistul care avea pe atunci 32 de ani a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta şi a intrat în coliziune cu un podeţ, apoi cu un gard al unei locuinţe. Impactul violent a dus la moartea pe loc a Tatianei Valeria Bârlescu, o tânără de 21 de ani din localitatea buzoiană Tolpliceni, cu care, spun rudele tinerei, poliţistul avea o relaţie de ceva vreme.

„El cu Tatiana au avut o relaţie amoroasă, cu toate că el era căsătorit. Au fost la o discotecă şi când s-au întors de acolo a rezultat accidentul şi decesul nepoatei mele”, spune Gheorghe Grosu, unchiul fetei ucise în accident.

În accident a fost rănit grav şi poliţistul, care a fost transportat la Spitalul Focşani în stare de inconştienţă, fiind supus ulterior unei operaţii complicate la Bucureşti.

Rezultatul alcoolemiei făcut de poliţiştii vrânceni a arătat că în cazul colegului lor de la Buzău a fost de 0,80. Deşi primele concluzii ale poliţiştilor vrânceni au indicat faptul că Mihai Nedelcu se afla la volan în momentul producerii tragediei, buzoianul a negat acest lucru, susţinând că femeia cu care era în maşină conducea autoturismul său.

Procurorii vrânceni au deschis chiar de atunci un dosar penal in rem şi de trei ani se tot fac expertize fără nici un rezultat până acum.

Experţii tehnici şi cei de la medicină legală nu reuşesc să se pună de acord cine a fost la volan în momentul producerii evenimentului rutier, unii indicându-l pe poliţist, ceilalţi spunând că „mortul e vinovat”.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea este un dosar în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Urmărirea penală este in rem. Au fost efectuate în cauză mai multe expertize, iar în prezent s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, iar raportul de expertiză nu a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Până la acest moment, în cauză nu a fost continuată urmărirea penală faţă de vreo persoană responsabilă şi nu au fost dispuse măsuri preventive”, a declarat Nicolae Pîrcălăbescu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Rudele tinerei moarte în accident spun că aşteaptă încă o soluţie în această anchetă care trenează de mai bine de trei ani şi consideră că Dumnezeu a avut grijă să-l pedepsească pe poliţistul problemă.

„S-a făcut dreptate într-un fel. Păcat de poliţiştii de aici că sunt nişte profesionişti, care-şi fac treaba, mai puţin el. A stricat imaginea poliţiei”, ne-a mai spus Gheorghe Grosu, unchiul tinerei moarte.

Reamintim că magistraţii Judecătoriei Râmnicu Sărat au decis la începutul săptămânii că poliţistul de 36 de ani trebuie trimis în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de anchetatori de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuzul de a preleva probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, fapte comise zilele tecute.

În cazul poliţistului buzoian se desfăşoară, pe lângă cele două anchete penale, şi o anchetă administrativă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.