miercuri, 1 mai, 2024

Înalta Curte de Casație și Justiție menține măsurile luate împotriva afaceristul Dorin Marinescu „Piticu”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţiile depuse de Dorin Marinescu „Piticu” şi de procurorii DIICOT împotriva măsurilor stabilite săptămîna trecută de Curtea de Apel Ploieşti. Astfel, afaceristul rămâne în arest preventiv, iar judecătorul Gabriel Stănescu, inculpat în acelaşi dosar, va fi urmărit penal în stare de libertate. DIICOT Buzău solicitase Curţii de Apel Ploieşti luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu în ceea ce îl priveşte pe judecătorul Gabriel Stănescu, cerere ce a fost respinsă de magistraţii prahoveni. "Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpatul Marinescu Dorin şi...

Citeste mai mult

Bărbat de 60 de ani, accidentat mortal pe DN2 E85, la limita cu județul Ialomița

Un grav accident de circulatie s-a produs joi dimineață pe DN2E85, în județul Buzău, la limita cu Ialomița. În urma evenimentului, un bărbat de 60 de ani, care traversa neregulamentar drumul european, a fost lovit de o mașină, condusă de un tânăr de 34 de ani. Accidentul a avut loc pe sensul dinspre București iar pietonul a murit pe loc. Poliția face cercetări la fața locului pentru a stabili dinamica accidentului.

Citeste mai mult

Consilierii județeni se întrunesc, marți 22 noiembrie, de la ora 9, în ședință ordinară

Pe ordinea de zi a ședinței CJ au fost incluse 29 de proiecte de hotărâre, printre care și cel ce vizează încetarea înainte de termen a mandatului de consilier județean a ex-liberalului Caton Mateeșescu, dar și încetarea numirii temporare a lui Adrian Vintilescu Belciug în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău.

Citeste mai mult