luni, 11 decembrie, 2023

Liberalul Cristinel Romanescu, părtaș la o gravă ilegalitate produsă la vârful Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Liberalul Cristinel Romanescu, părtaș la o gravă ilegalitate produsă la vârful Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Facebook
Twitter
Email

O ştire care scandalizează lumea sportului îl are drept protagonist pe preşedintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, șeful liberalilor buzoieni. Reporterii de investigaţii din presa sportivă au ajuns la concluzia că buzoianul ar fi fost ales ilegal în funcţia de membru al Comitetului Executiv al COSR . Potrivit presei centrale, Romanescu ar fi beneficiarul unei adevărate conspiraţii care a culminat cu încălcarea statutului organizaţiei olimpice.

Freelancer-ul sportiv Lucian Oprea, jurnalist de investigaţie la Gazeta Sporturilor, anunţă pe blogul personal că noul Comitet Executiv al COSR ar fi fost ales ilegal, cu mult înainte de încheierea mandatului celui în functie, ales legal. Membrii forului executiv recent înlocuiţi cu nume noi, printre care se află şi liberalul Cristinel Romanescu, nu erau demisionari, ca în cazul fostului preşedinte COSR, Alin Petrache, care şi-a depus mandatul pe 29 august 2016.

Ziaristul Lucian Oprea scrie că, potrivit statutului COSR, în mod legal ar fi trebuit organizate alegeri parţiale doar pentru desemnarea unui preşedinte interimar, până la împlinirea mandatului de patru ani, de pe 28 februarie 2017 şi nu pentru realegerea Comitetului Executiv, întrucât niciun membru nu a demisionat odată cu Alin Petrache.

Potrivit blogului oprealuciansport.wordpress.com , la adunarea generală de pe 15 noiembrie toată floarea cea vestită a olimpismului românesc, între care și Cristinel Romanescu, s-ar fi întrunit fix pentru a încălca statutul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, procedând la alegerea Comitetului Executiv, fără că acest lucru să fie posibil, conform statutului.

În această situaţie excepţională ar fi trebuit organizate alegeri doar pentru această funcţie, nu şi pentru cele din forul executiv care urmau să se încheie statutar în februarie anul viitor.

Investigaţia jurnalistică realizată de Lucian Oprea a scos la iveală faptul că pe 29 august 2016, presedintele COSR, Alin Petrache, şi-a depus demisia din funcţia ocupată, explicând printr-o scrisoare publicată pe site-ul oficial al Forului Olimpic Român motivele acestui gest. Alin Petrache însusi fusese ales într-o adunare generală extraordinară, în locul unui demisionar, Octavian Morariu.

Deşi ar fi beneficiat de această ilegalitate flagrantă, Cristinel Romanescu, președinte în exerciţiu al Federației Române de Tenis de Masă, nu s-a sfiit să felicite noua conducerea COSR din care face şi el parte.

„Aș dori să îl felicit pe Mihai Covaliu, câștigătorul cursei pentru funcția de președinte al Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Sunt convins că este omul potrivit pentru ocuparea acestei poziții, am încredere în viziunea și programul acestuia. În același timp, le mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat un vot de încredere, astăzi, fără de care, cu siguranță, nu aș fi avut onoarea de a fi ales membru al Comitetului Executiv. Îmi exprim încrederea că echipa conturată aici are atât capacitatea, dar mai ales voința, de a lucra intens pentru repoziționarea sportului românesc pe treptele pe care le merită“, a precizat Cristinel Romanescu într-un comunicat redactat imediat după alegerile de marți 15 noiembrie 2016, de la COSR.

Cristinel Romanescu deține, pe lângă poziţia de preşedinte al Federaţiei Naţionale de Tenis de Masă şi cea mai importantă funcție din Partidul Național Liberal Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.