Constantin Toma are de recuperat peste 7 milioane de euro, pagube produse bugetului local de fosta administrație

Dezastru lăsat de fosta conducere a Primăriei în vistieria orașului. Peste 7 milioane de euro este prejudiciul creat de fosta conducere a orașului Buzău, potrivit auditorilor Camerei de Conturi, sumă pe care şefii actuali din Palatul Comunal trebuie să o recupereze. În acest scop, au fost trimise notificări de plată, prin executor judecătoresc, fostului primar şi altor foşti responsabili din Primărie.

Noua conducere din Palatul Comunal este nevoită să respecte deciziile Camerei de Conturi, la bază având două documente invocate de auditori cu privire la sume cheltuite ilegal de fosta administraţie.

Într-un prim raport al Camerei este calculat un prejudiciu de peste 12,5 milioane de lei. Suma reprezintă plăţi ilegale către Compania de Apă, societatea de iluminat public, către Urbis, cluburi de sport sau pentru plata unei case de avocatură, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local.

Un al doilea raport se referă la sume alocate ilegal pentru sport, taxe şi impozite nerecuperate, bani decontaţi către Trans Bus, precum şi prin plata ilegală a peste 300 de poliţişti locali. În total, peste 20 de milioane de lei prejudiciu.

În cadrul Primăriei a fost formată o comisie specială ce va calcula sumele ce revin fiecărui responsabil, în urma controalelor efectuate de Camera de Conturi.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI