Înalta Curte de Casație și Justiție menține măsurile luate împotriva afaceristul Dorin Marinescu „Piticu”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţiile depuse de Dorin Marinescu „Piticu” şi de procurorii DIICOT împotriva măsurilor stabilite săptămîna trecută de Curtea de Apel Ploieşti. Astfel, afaceristul rămâne în arest preventiv, iar judecătorul Gabriel Stănescu, inculpat în acelaşi dosar, va fi urmărit penal în stare de libertate.

DIICOT Buzău solicitase Curţii de Apel Ploieşti luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu în ceea ce îl priveşte pe judecătorul Gabriel Stănescu, cerere ce a fost respinsă de magistraţii prahoveni.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpatul Marinescu Dorin şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împotriva încheierii nr.3 CC din data de 09 noiembrie 2016, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, în dosarul nr.(…), privind pe intimatul inculpat Stănescu Mihail Gabriel”, se arată în soluţia completului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanța îl obligă pe inculpatul Dorin Marinescu la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, în sumă de câte 50 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei.

Dorin Marinescu este cercetat pentru evaziune fiscală în formă calificată, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la fals în evidențe contabile, inducere în eroare și ultraj, prejudiciul estimat fiind de aproape 10 milioane de lei, respectiv 100 de miliarde de lei vechi. Printre altele, Marinescu este acuzat că a refuzat să pună la dispoziția echipei de control de la Antifraudă documentele contabile solicitate și a interzis echipei de control pătrunderea în spațiile unui punct de lucru situat în satul Greceanca din comuna Breaza.

De asemenea, Marinescu ar fi amenințat telefonic un membru din echipa de control cu acte de violență și executarea pe viitor a unei pedepse privative de libertate, înscenând totodată, în timpul controlului, furtul unor documente de evidență contabilă, a unui laptop și a unui telefon mobil.

Fii Reporter