duminică, 19 mai, 2024

Alarmant! Din ce în ce mai multe femei își abandonează bebelușii în Maternitate, din cauza sărăciei

Alarmant! Din ce în ce mai multe femei își abandonează bebelușii în Maternitate, din cauza sărăciei

Facebook
Twitter
Email
Zeci de copii au fost abandonați în Maternitate, de la începutul acestui an. Este semnalul de alarmă tras de medicii buzoieni, care spun că cele mai multe cazuri de abandon fiind din cauza sărăciei. Bebelușii rămân în grija medicilor și a asistentelor din spital, până când își găsesc un asistent maternal care să îi crească. 

Cele mai multe femei care își abandonează copiii în spital sunt de etnie romă sau au vârste foarte fragede. Nu au nici educație iar pe parcursul sarcinii nu merg deloc la  vizite medicale. “Copiii care sunt abandonaţi provin de regulă din familii numeroase, iar mamele spun că nu au bani şi condiţii să îi crească. Unele dintre mame au vârste mici şi sunt şi copiii care nu sunt doriţi de taţi”, a declarat Georgiana Dragu, asistent social în Maternitatea Buzău.
 
După plecarea mamelor din maternitate, părinți devin medicii și asistentele care au grijă ca micuții să mănânce la timp, îi spală și îi schimbă. Îi alintă ca pe copiii lor iar bebelușii simt imediat caldura unei persoane.
 
În Maternitatea din Buzău sunt zeci de bebeluși nedoriți de părinții lor. Cadrele medicale spun că abandonul a devenit un fenomen destul de greu de gestionat. “Ne confruntăm cu un număr mare de abandonuri atât în Maternitate, cât şi în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean. Putem spune că abandonul micuţilor a devenit un fenomen în acest an pentru care încercăm să găsim soluţii”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Buzău.
 
Din păcate, mamele care își abandonează copiii refuză să își dea acceptul ca bebelușii lor să fie crescuți de o altă familie. De regulă, micuții ajung în centre de plasament sau în grija asistenților maternali.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.