sâmbătă, 4 mai, 2024

PSD are în CLM Buzău 11 din 23 de consilieri. În cărți pentru viceprimari sunt un social-democrat și independentul Constantin Ionescu, cel care va decide majoritatea

PSD are în CLM Buzău 11 din 23 de consilieri. În cărți pentru viceprimari sunt un social-democrat și independentul Constantin Ionescu, cel care va decide majoritatea

Facebook
Twitter
Email

Alegerile locale de duminică au un deznodământ fericit pentru PSD Buzău, care va avea în noul consiliu local municipal un număr de 11 membri. Potrivit conducerii PSD, cele două ajutoare ale primarului Constantin Toma vor fi un PSD-ist, altul decât Fănică Bârlă și Alexandru Dunel, prezenți de altfel în noul for local, și independentul Constantin Ionescu.

La alegerile de duminică, PSD a obținut 39,55% din sufragii, PNL a obținut 19,88, ALDE-5,6%, PSRO-6,1%, PMP-5,3% și Constantin Ionescu-7,66%. Astfel, în Consiliul Local Municipal, PSD a obținut 11 mandate, PNL 5, ALDE 2, PSRO 2, PMP 2 și un mandat de independent Constantin Ionescu.

Au intrat în Consiliul Local Municipal Buzău Constantin Florescu, Laurențiu Țepeluș, Mariana Cristea, Ionuț Apostu, Alexandru Dunel, Vasile Murguleț, Florin Artene, Sorin Lazăr, Daniel Lambru, Victor Ioniță și Fănică Bârlă, de la PSD.

PNL îi va avea pe Ovidiu Anghel, Ion Barbu, Nicolae Șerban, Liviu Barbu și pe George Vlad, ALDE va fi reprezentat de Andrei Neder și Mihai Alexandru, PSRo îi trimite în CLM pe Ion Viorel și Silviu Roșioru iar PMP îi va avea pe Ion Marin și Gheorghe Vasile. Acestora li se adugă independentul Constantin Ionescu, cel cotat cu șanse să fie pus viceprimar.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.