joi, 2 mai, 2024

Cod portocaliu de viscol: IGSU a dislocat în județul Buzău utilaje de intervenție în caz de înzăpezire

Cod portocaliu de viscol: IGSU a dislocat în județul Buzău utilaje de intervenție în caz de înzăpezire

Facebook
Twitter
Email
Avertizarea cu cod portocaliu de viscol, anunțată pentru următoarele ore, pune în alertă autoritățile buzoiene. Ca măsură preventivă, ISU Buzău a primit ajutor de la inspectorate similare constând în utilaje de intervenții în caz de calamitate.

Pentru gestionarea, în cele mai bune condiții, a situațiilor care pot apărea pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, a dispus dislocarea mai multor categorii de autospeciale în zonele vizate, de la județele care nu se află sub incidența atenționărilor de vreme rea. 
 
Astfel, pentru județul Buzău, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dislocateși se află la dispoziția ISU Buzău, în special pentru zona Râmnicu Sărat, o autoșenilată tip ARGO, 8 x 8, destinată salvării de persoane sau pacienți, din medii ostile vieții, de la ISU Iași, o autofreză de zăpadă de mare capacitate, din județul Neamț și o autospecială de transport personal şi victime multiple, de la ISU Târgu Mureș.
 
Codul portocaliu de viscol a fost emis pentru judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea şi Galaţi.
 
Avertizarea este valabilă de sâmbătă, ora 20.00, până duminică, la aceeaşi oră. Temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 metri.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.