vineri, 3 mai, 2024

Centrul pentru persoanele fără adăpost, din Buzău, avizat de Guvern să funcţioneze

Centrul pentru persoanele fără adăpost, din Buzău, avizat de Guvern să funcţioneze

Facebook
Twitter
Email

Centrul de zi şi de noapte pentru persoane fără adăpost din municipiul Buzău are, în sfârşit, toate documentele necesare funcţionării. Clădirea în care funcţionează centrul a fost finalzată în urmă cu doi, însă de abia acum s-au obţinut toate avizele de funcţionare.

„În sfârşit, a venit avizul de la Guvern şi Centrul de zi şi de noapte pentru persoane fără adăpost este, în momentul de faţă, în perfectă stare de funcţionare”, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Constantin Boşcodeală.

Deşi nu existau toate avizele necesare funcţionării, iarna trecută, centrul a adăpostit zeci de sărmani care nu aveau unde să se ferească de gerul năprasnic. Centrul de zi şi de noapte pentru persoane fără adăpost este construit de municipalitate pe strada Speranţei, în vecinătatea Cantinei de ajutor social. Instituţia are o capacitate de 25 de locuri, capacitate care se poate dubla în caz de nevoie.

Primăria Buzău a finalizat construcţia adăpostului în urmă cu doi ani, dar centrul nu a funcţionat anul trecut din cauza lipsei de personal. Guvernul a aprobat, la începutul anului 2013, nouă posturi pentru unitatea de îngrijire a oamenilor străzii, dintre cele 11 pentru care s-au făcut demersuri la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.