vineri, 3 mai, 2024

Una dintre cele mai iubite formații rock din țara noastră, Compact, cântă sâmbătă noapte în cea mai cunoscută discotecă din Buzău

Una dintre cele mai iubite formații rock din țara noastră, Compact, cântă sâmbătă noapte în cea mai cunoscută discotecă din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Trupa Compact va susține un concert, sâmbătă, 9 mai, în discoteca No Limit din Buzău. Spectacolul va începe la ora 21.00 și, potrivit organizatorilor, cel mai scump bilet de intrare costă 60 de lei de persoană.

Formația Compact a luat ființă în 1977, în Cluj-Napoca, având ca membri pe: Marius ‘Bubu’ Luca – chitară, voce; Cornel Moldovan – chitară, voce; Ladislau Balazs – tobe; Constantin Cămărășan – chitară; Teo Peter – bas. Debutează pe scena Clubului Universității.

În 1979, Luca, Moldovan și Balazs au părăsit trupa, fiind înlocuiți de Radu Marpozan – tobe, Guzu Pap – chitară, Nelu Jecan – voce și Marian Corjan – voce. În 1980, după doar trei ani de activitate, câștiga marele premiu la festivalul “Perpetuum Vox Transilvaniae”, exact în momentul în care Paul Ciuci se alătura trupei. După doi ani, câștiga Marele Premiu al Festivalului Rock de la Costinești, un eveniment etalon al acelor vremuri.

Prima apariție discografică a avut loc în 1982, cu o jumătate de LP în seria „Formații rock” (discul nr.6) a Electrecordului. Între anii 1982 și 1986, formația și-a petrecut sezoanele estivale concertând în fiecare seară la restaurantul ”Tineretului” din Costinești, anul 1982 chiar aducându-le Premiul I la Festivalul Rock ‘Serbările Mării’.

1986 a fost anul turneelor în fosta URSS și Bulgaria. La întoarcere, Vladimir Cnejevici – keyboards, fost membru al formației Progresiv TM, s-a alăturat trupei, venirea sa făcându-se simțită prezența în soundul formației, astfel încât, începând de atunci, nici nu mai putem concepe formația Compact fără intervenții fantastice ale clapei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.